[KB2217] Langzaam of geen internet/netwerk/printer verbinding: oplossing checklist

Probleem

Dit artikel is van toepassing op de volgende producten:

• ESET NOD32 Antivirus
  • ESET Internet Security
  • ESET Smart Security Premium

ESET Cyber Security Pro gebruikerKlik hier voor de instructies hoe u de firewall troubleshoot.

Oplossing

Als u last heeft van een trage of onbetrouwbare internetverbinding, gebruik de onderstaande oplossingen om ervoor te zorgen dat uw ESET product hier geen rol in speelt. U kunt ook deze checklist gebruiken om ervoor te zorgen dat printers en netwerkconnecties weer naar behoren werken.

1. Voor gebruikers van ESET Windows home producten; zorg ervoor dat de Protocolfiltering correct staat ingesteld

ESET NOD32 Antivirus gebruikers

Als u gebruik maakt van ESET NOD32 Antivirus, worden de internet problemen waarschijnlijk veroorzaakt door Protocolfiltering problemen. Stap B en C zijn niet voor dit product van toepassing.

2. Persoonlijke firewall (ESET Smart Security Premium en ESET Internet Security)

Volg de stappen hieronder om ervoor te zorgen dat de Persoonlijke firewall goed staat geconfigureerd en correct staan.

1. Voeg een IP-adres of IP range van gewenste computers/apparaten to aan de vetrouwde zone.

2. Als de stappen hierboven niet het probleem hebben opgelost, configureer uw firewall opnieuw

3. Intrusion detection system (IDS) (ESET Smart Security Premium en ESET Internet Security)
    Conflicten kunnen optreden tussen de ESET IDS en de router of het modem stuurprogramma die leiden tot false-positive meldingen en belemeren uw internet verbinding. Pas de IDS opties aan om router conflicten te voorkomen.