[KB2629] Mikä on mahdollisesti ei-toivottu sovellus tai mahdollisesti ei-toivottu sisältö?

HUOM:

Tämä sivu on käännetty tietokoneella. Klikkaa englantia tämän sivun Kielet-kohdassa näyttääksesi alkuperäisen tekstin. Jos jokin on epäselvää, ota yhteyttä paikalliseen tukeen.

Kysymys

Ratkaisu

Mahdollisesti ei-toivotut sovellukset

Mahdollisesti ei-toivottu sovellus (potentially unwanted application, PUA) on ohjelma, joka sisältää mainosohjelmia, asentaa työkalurivejä tai jolla on muita epäselviä tavoitteita. On tilanteita, joissa käyttäjä saattaa kokea, että mahdollisesti ei-toivotun sovelluksen hyödyt ovat riskejä suuremmat.

Tästä syystä ESET määrittelee tällaiset sovellukset matalamman riskiluokan kuin muuntyyppiset haittaohjelmat, kuten troijalaiset tai madot. Kun asennat ESET-tuotetta, voit päättää, haluatko ottaa PUA:iden tunnistuksen käyttöön, kuten alla näkyy:

Kuva 1-1

Voit muuttaa PUA-kokoonpanoasetuksia ohjelman asetuksissa milloin tahansa. Seuraavassa Knowledgebase-artikkelissa on ohjeita havaitsemistilojen vaihtamiseen:

Configure ESET products to detect or ignore unwanted, unsafe and suspicious applications

Varoitus - Mahdollisesti ei-toivottu sovellus löydetty

Kun PUA havaitaan, voit päättää, mihin toimiin ryhdyt:

• Katkaise yhteys/puhdista: Tämä vaihtoehto lopettaa toiminnon ja estää PUA:n pääsyn järjestelmään. Näet vaihtoehdon Katkaise yhteys PUA-ilmoitusten kohdalla verkkosivustolta lataamisen aikana ja vaihtoehdon Puhdista , kun kyseessä on levyllä olevan tiedoston ilmoitukset.
  • Ohita: Tämä vaihtoehto mahdollistaa PUA:n pääsyn järjestelmääsi.
  • Jätä havaitsematta: Jos haluat sallia tietokoneessa jo olevan havaitun tiedoston suorittamisen jatkossa keskeytyksettä, valitse Lisäasetukset, valitse valintaruutu kohtaan Sulje pois havaitsemisesta ja valitse Ohita.
Kuva 2-1
  • Allekirjoituksen sulkeminen pois havaitsemisesta: Jos haluat sallia, että kaikki tietyllä tunnistusnimellä (allekirjoituksella) tunnistetut tiedostot suoritetaan tietokoneella tulevaisuudessa keskeytyksettä (olemassa olevista tiedostoista tai verkkolatauksesta), valitse Lisäasetukset, valitse Exclude signature from detection (Sulje allekirjoitus pois tunnistuksesta ) -valintaruutu ja valitse Ignore (Ohita)

Jos heti sen jälkeen näytetään lisää havaintoikkunoita, joissa on sama havaintonimi, sulje ne valitsemalla Ohita (kaikki lisäikkunat liittyvät havaintoon, joka tapahtui ennen kuin jätit allekirjoituksen havaitsematta).

Kuva 2-2

Mahdollisesti ei-toivotut sovellukset - Ohjelmistokääreet

Ohjelmistokääre on erityyppinen sovelluksen muokkaus, jota käyttävät jotkin tiedostojen isännöintisivustot. Se on kolmannen osapuolen työkalu, joka asentaa ohjelman, jonka olet aikonut ladata, mutta lisää siihen lisäohjelmia, kuten työkalupalkkeja tai mainosohjelmia.

Lisäohjelmisto voi myös tehdä muutoksia selaimesi etusivu- ja hakuasetuksiin. Tiedostojen isännöintisivustot eivät useinkaan ilmoita ohjelmiston myyjälle tai latauksen vastaanottajalle, että muutoksia on tehty, ja ne piilottavat usein vaihtoehdot, joiden avulla voi kieltäytyä. Näistä syistä ESET luokittelee ohjelmistokääreet eräänlaiseksi PUA:ksi, jotta käyttäjät voivat hyväksyä latauksen tai olla hyväksymättä sitä.

Mahdollisesti ei-toivotut sovellukset - Rekisterin puhdistusohjelmat

Rekisterinpuhdistajat ovat ohjelmia, jotka saattavat ehdottaa, että Windowsin rekisteritietokanta vaatii säännöllistä ylläpitoa tai puhdistusta. Rekisterinpuhdistajan käyttö saattaa aiheuttaa joitakin riskejä tietokonejärjestelmälle.

Lisäksi jotkin rekisterin puhdistusohjelmat esittävät varauksettomia, tarkistamattomia tai muuten tukemattomia väitteitä hyödyistään ja/tai tuottavat harhaanjohtavia raportteja tietokonejärjestelmästä "ilmaisen skannauksen" tulosten perusteella. Näillä harhaanjohtavilla väitteillä ja raporteilla pyritään saamaan sinut ostamaan täysversio tai tilaus, yleensä antamatta sinun arvioida rekisterinpuhdistinta ennen maksua. Näistä syistä ESET luokittelee tällaiset ohjelmat PUA:ksi ja antaa sinulle mahdollisuuden sallia tai estää ne.

Mahdollisesti ei-toivottu sisältö

Jos PUA-tunnistus on otettu käyttöön ESET-tuotteessasi, sivustot, joilla on maine PUA:iden mainostamisesta tai jotka johtavat käyttäjiä harhaan, jotta he suorittaisivat toimia, joilla voi olla kielteisiä vaikutuksia heidän järjestelmäänsä tai selauskokemukseensa, estetään mahdollisesti ei-toivottuna sisältönä.

Jos saat ilmoituksen siitä, että verkkosivusto, jolla yrität vierailla, on luokiteltu mahdollisesti ei-toivotuksi sisällöksi, voit siirtyä pois estetylle verkkosivulle napsauttamalla Siirry takaisin tai antaa sivuston latautua napsauttamalla Älä ota huomioon ja jatka.