[KB2629] Hvad er et potentielt uønsket program eller potentielt uønsket indhold?

BEMÆRK:

Denne side er blevet oversat af en computer. Klik på engelsk under Sprog på denne side for at få vist den originale tekst. Hvis du finder noget uklart, bedes du kontakte din lokale support.

Problem

Løsning

Potentielt uønskede programmer

En potentielt uønsket applikation (PUA) er et program, der indeholder adware, installerer værktøjslinjer eller har andre uklare formål. Der er nogle situationer, hvor en bruger kan føle, at fordelene ved et potentielt uønsket program opvejer risiciene.

Af denne grund tildeler ESET sådanne programmer en lavere risikokategori sammenlignet med andre typer ondsindet software, såsom trojanske heste eller orme. Når du installerer dit ESET-produkt, kan du beslutte, om du vil aktivere detektering af PUA'er, som vist nedenfor:

Figur 1-1

Du kan til enhver tid ændre PUA-konfigurationsindstillingerne i dine programindstillinger. Se følgende Knowledgebase-artikel for instruktioner om at skifte detekteringstilstand:

Konfigurer ESET-produkter til at opdage eller ignorere uønskede, usikre og mistænkelige programmer

Advarsel - Potentielt uønsket program fundet

Når en PUA opdages, kan du beslutte, hvilken handling du vil foretage:

• Afbryd forbindelsen/Rengør: Denne mulighed afslutter handlingen og forhindrer PUA i at komme ind i dit system. Du vil se indstillingen Disconnect for PUA-meddelelser under download fra en hjemmeside og indstillingen Clean for meddelelser om en fil på disken.
  • Ignorer: Denne indstilling gør det muligt for en PUA at komme ind i dit system.
  • Udeluk fra detektion: Hvis du vil tillade, at den registrerede fil, der allerede er på computeren, kan køre i fremtiden uden afbrydelse, skal du klikke på Avancerede indstillinger, markere afkrydsningsfeltet ud for Udeluk fra registrering og klikke på Ignorer.
Figur 2-1
  • Ekskluder signatur fra detektion: Hvis du vil tillade, at alle filer, der er identificeret med et bestemt detektionsnavn (signatur), kører på din computer i fremtiden uden afbrydelse (fra eksisterende filer eller webdownload), skal du klikke på Avancerede indstillinger, markere afkrydsningsfeltet ud for Ekskluder signatur fra det ektion og klikke på Ignorer

Hvis der vises yderligere detekteringsvinduer med et identisk detekteringsnavn umiddelbart efter, skal du klikke på Ignorer for at lukke dem (eventuelle yderligere vinduer er relateret til en detektion, der fandt sted, før du udelukkede signaturen fra detektion).

Figur 2-2

Potentielt uønskede programmer - Software wrappers

En software wrapper er en særlig type applikationsmodifikation, der bruges af nogle fil-hosting websites. Det er et tredjepartsværktøj, der installerer det program, du havde til hensigt at downloade, men tilføjer yderligere software, såsom værktøjslinjer eller adware.

Den ekstra software kan også foretage ændringer i din webbrowsers startside og søgeindstillinger. File-hosting-websteder giver ofte ikke softwareleverandøren eller downloadmodtageren besked om, at der er foretaget ændringer, og skjuler ofte muligheder for at fravælge dem. Af disse grunde klassificerer ESET software wrappers som en type PUA, der giver brugerne mulighed for at acceptere downloadet eller ej.

Potentielt uønskede applikationer - Registry cleaners

Registry cleaners er programmer, der kan foreslå, at Windows-registreringsdatabasen kræver regelmæssig vedligeholdelse eller rengøring. Brug af en registry cleaner kan introducere nogle risici for dit computersystem.

Derudover fremsætter nogle registry cleaners ukvalificerede, uverificerbare eller på anden måde uholdbare påstande om deres fordele og/eller genererer misvisende rapporter om et computersystem baseret på resultaterne af en "gratis scanning". Disse vildledende påstande og rapporter forsøger at overtale dig til at købe en fuld version eller et abonnement, som regel uden at give dig mulighed for at evaluere registreringsdatabasen før betaling. Af disse grunde klassificerer ESET sådanne programmer som PUA og giver dig mulighed for at tillade eller blokere dem.

Potentielt uønsket indhold

Hvis PUA-registrering er aktiveret i dit ESET-produkt, vil hjemmesider, der har ry for at promovere PUA'er, eller som har ry for at vildlede brugere til at udføre handlinger, der kan have negative konsekvenser for deres system eller browsingoplevelse, blive blokeret som potentielt uønsket indhold.

Hvis du modtager en meddelelse om, at et websted, du forsøger at besøge, er kategoriseret som potentielt uønsket indhold, kan du klikke på Gå tilbage for at navigere væk fra den blokerede webside eller klikke på Ignorer og fortsætte med at lade webstedet indlæse.