[KB2843] Skapa en brandväggsregel för att tillåta/förbjuda användning av ett visst program i min Windows ESET Home-produkt

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

• Du vill skapa en brandväggsregel för att tillåta eller förbjuda vissa program i Windows ESET Home-produkt

Detaljer

Klicka för att expandera

ESET-brandväggen fungerar som ett filter för nätverkstrafik som reglerar kommunikationen inom det lokala nätverket eller på internet.

Med hjälp av fördefinierade regler analyserar brandväggen nätverkskommunikationen och avgör om den ska tillåtas eller inte. Du kan konfigurera brandväggen så att den gör undantag för vissa program.

Lösning

Firewall troubleshooting

This article is part of a series of recommended steps to troubleshoot firewall issues. Start with step 1.

1. Öppna huvudprogramfönstret för din ESET Windows-produkt.

2. Tryck på F5 för att öppna Avancerade inställningar.

3. Klicka på Skydd → Skydd mot nätverksåtkomst, expandera Brandvägg och klicka på Redigera bredvid Regler.

Figur 1-1
  1. Klicka på Lägg till.

Figur 1-2
  1. Skriv ett namn på regeln i fältet Namn . Expandera Åtgärd och välj önskad åtgärd.

Figur 1-3
  1. Expandera Applikation. Klicka på Bläddra (...).

Figur 1-4
  1. Navigera till det program du vill skapa regeln för, markera programmet och klicka sedan på Öppna.

2. Expandera Riktning. Välj önskad riktning.
Bild 1-5
  1. Klicka på OK OK OK för att spara ändringarna.