[KB2592] Hoe geef ik een gebruiker administratieve mogelijkheden in Mac OS X?

Probleem

• Verander gebruikers privileges zodat u uw gebruikersnaam, wachtwoord en configuratie instellingen kan aanpassen in ESET Cyber Security of de pro variant hiervan.

Details

Als u de gebruikersnaam en het wachtwoord niet kunt bekijken of wijzigen, of de configuratie te bekijken in uw ESET product voor de Mac, dan kan het mogelijk zijn dat u niet voldoende rechten hebt om wijzigingen te maken. Volg dan de onderstaande stappen om te bepalen en het veranderen van de rechten.

Oplossing

1. Druk op het Apple logo links bovenin uw scherm en klik op Systeemvoorkeuren.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. In de systeemvoorkeuren, klik op Gebruikers en Groepen

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Uw account naam zal staan onder Huidige gebruiker.

2. Gebruikers privilege niveau zal onder uw account genoemd worden, het niveau hiervan kan Administrator, Standaard, beheerd of alleen delen zijn (zie figuur 1-3).
  1. Om een gebruiker administratieve rechten te geven dient u op het slot te klikken en uw hoofdwachtwoord in te voeren, hierna moet u het vinkje aanklikken waar staat: Sta toe dat gebruiker deze computer beheert.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Herstart uw computer om de aanpassingen toe te passen.