Проблем
- Активиране или деактивиране на HIPS в ESET PROTECT или ESET PROTECT On-Prem
- Активиране или деактивиране на HIPS на отделни клиентски работни станции в приложенията на ESET Endpoint (ESET Endpoint Security, ESET Endpoint Antivirus)
Подробности
Кликнете, за да разгънете
Системата за предотвратяване на прониквания на базата на хоста (HIPS) на ESET е включена в ESET Endpoint Security, ESET Endpoint Antivirus, ESET Mail Security за Microsoft Exchange и ESET File Security за Microsoft Windows Server.
HIPS следи системната активност и използва предварително дефиниран набор от правила, за да разпознава подозрително поведение на системата. Когато бъде идентифицирана такава активност, механизмът за самозащита на HIPS спира проблемната програма или процес от извършване на потенциално вредна дейност. Промените в настройките „Активиране на HIPS“ и „Активиране на самозащита“ влизат в сила след рестартиране на операционната система Windows.
Решение
Свързано решение: Активиране или деактивиране на HIPS в приложенията на ESET за дома и малки офиси за Windows
Активиране или деактивиране на HIPS в ESET PROTECT или ESET PROTECT On-Prem
-
Кликнете върху „Конфигурация“, отворете раздела „Разширени настройки“, за да видите страничната лента „Политики“, и след това изберете вашата политика по подразбиране за клиенти. Кликнете върху „Действия“ и след това върху „Редактиране“.

-
Кликнете върху „Настройки“, разгънете раздела „Защити“ и след това кликнете върху „HIPS“. Кликнете върху превключвателя до „Активиране на HIPS“, за да го активирате или деактивирате.

-
Кликнете върху „Завърши“, за да запазите промените.
Активиране или деактивиране на HIPS на отделни клиентски работни станции в приложенията на ESET Endpoint (ESET Endpoint Security, ESET Endpoint Antivirus)
-
Отворете ESET Endpoint Security или ESET Endpoint Antivirus.
-
Натиснете клавиша F5, за да отворите раздела „Разширени настройки“.
- Кликнете върху „Защити“, след това върху „HIPS“ и върху превключвателя до „Активиране на HIPS“, за да го активирате или деактивирате.

-
Кликнете върху „OK“ и след това рестартирайте компютъра си. Промяната ще влезе в сила едва след рестартирането на компютъра.