[KB6993] Avblockera en säker webbplats på en enskild arbetsstation i ESET endpoint-produkter

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

• En webbplats som du vet är säker blockeras av Webbåtkomstskydd
  • Uteslut en URL-adress från att kontrolleras i Webbåtkomstskydd

Lösning

användare av ESET PROTECT eller ESET PROTECT On-Prem: Avblockera en säker webbplats på en slutpunkt med ESET PROTECT eller ESET PROTECT On-Prem

Hemanvändare: Uteslut en säker webbplats från att blockeras av webbåtkomstskydd i ESET Windows Home-produkter

Before excluding a website

Excluding a website poses a security risk. An experienced system administrator can configure this if instructed by ESET Technical Support.

Best practices:

• Exclude a website for a specific period only.
  • Do not exclude websites where you provide sensitive information (such as banking websites).
  • Do not disable real-time file system protection while downloading and running files from excluded websites.
  • Report miscategorization if you think ESET should not block a specific website.

1. Öppna huvudprogramfönstret för din ESET Windows endpoint-produkt.

2. Tryck på F5 för att komma till Avancerade inställningar.

3. Klicka på Skydd → Skydd för webbåtkomst, expandera Hantering av URL-lista och klicka på Redigera bredvid Adresslista.

Figur 1-1
  4. Välj Lista över adresser som undantas från innehållsskanning och klicka på Redigera.

Figur 1-2
  5. Klicka på Lägg till, skriv in URL-adressen i det tomma fältet och klicka på OKOK.

Figur 1-3
  6. Klicka på OKOK för att spara ändringarna och avsluta Avancerade inställningar.

Den blockerade webbplatsen är nu tillgänglig.