[KB6398] Windows Defender suggereert dat u ESET uitschakeld in Windows 10

Oplossing

Sommige versies van Windows 10 gebruiken een geüpdatet versie van Windows Defender die een ander gedrag vertoont dan de vorige versies. Windows Defender geeft bij detective van een ander antivirus programma aan dat deze uitgeschakeld is. Dit ziet er gevaarlijk uit, maar als ESET actief is dan is het niet nodig om ESET te verwijderen.

ESET raad af om de ESET software te verwijderen. Lees verder voor meer informatie over het geïnstalleerd houden van uw ESET product.

Voor het uitschakelen van meldingen van Windows Defender volgt u het volgende Kennisbankartikel.

Windows Defender Antivirus in de Creators Update

Standaard, is Windows Defender Antivirus uitgeschakeld als er een compatible versie van ESET geïnstalleerd staat op het apparaat. Er is geen verdere actie nodig van ESET gebruikers.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Windows Defender meldingen in Anniversary Editie of Threshold 1 en 2

Als er geen antivirus beveiliging is geïnstalleerd geeft Windows Defender de melding PC status: Beveiligd aan de bovenkant van het scherm.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Als een ander antivirus programma als Windows Defender uw computer beveiligd, geeft Windows Defender PC status: Windows Defender is uitgeschakeld aan. Ook adviseert deze om uw huidige antivirus product te verwijderen.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Als u klik op Inschakelen wordt het Apps en onderdelen scherm geopend, waar u het antivirus product kunt verwijderen.

U bent niet verplicht om Windows Defender te gebruiken

Bekijk ons Kennisbank artikel voor instructies om Windows Defender uit te schakelen en conflicten te voorkomen.