[KB3284] SMS & Oproep filter in ESET Mobile Security voor Android

Probleem

Oplossing

Beginnen met ESET Mobile Security: Stap 6 van 6

Anti-Phishing |

SMS/MMS blokkeren niet mogelijk op alle apparaten

• Sms / mms-blokkering is alleen beschikbaar op Android 4.4 en eerdere versies en waar Google Hangouts is ingesteld als de primaire toepassing voor sms.
  • SMS- en oproepfilter werkt niet op tablets die bellen en berichten niet ondersteunen.

Video tutorial

Schakel SMS- en oproepfilter in

1. Open ESET Mobile Security voor Android.

2. Tik op SMS- en oproepfilter.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik op de schuifbalk naast SMS- en oproepfilter om SMS & bellen filter te activeren.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik op Toestaan.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Maak een nieuwe regel

Er kunnen regels worden gemaakt om oproepen van en naar specifieke telefoonnummers te blokkeren. In dit voorbeeld blokkeren we een enkel telefoonnummer.

1. Open ESET Mobile Security voor Android.

2. Tik op SMS- en oproepfilter.

Figuur 2-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik op Regels.

Figuur 2-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik op Regel toevoegen.

Figuur 2-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. In de Actie sectie, selecteert u Blokkeren.

2. In de Wie sectie, selecteert u Persoon.

3. In de Naam sectie, Typt u de naam(optioneel) en het telefoonnummer wat u wilt blokkeren. U kunt ook op het + icoon klikken om een contact toe te voegen.

Figuur 2-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik in het gedeelte Wat op de oproeppictogrammen om de typen oproepen te selecteren die moeten worden geblokkeerd (in dit voorbeeld zijn inkomende oproepen geblokkeerd).

2. In het gedeelte Wanneer zijn gesprekken standaard Altijd geblokkeerd. Als u oproepen alleen gedurende een bepaalde periode wilt blokkeren, tikt u op Altijd → Aangepast. Tik op de dagen waarop u oproepen wilt blokkeren en tik op Tijd als u specifieke tijden wilt selecteren om oproepen te blokkeren. Veeg in het venster Kies tijdinterval de tijdkolommen om de begin- en eindtijd aan te passen en tik op Gereed.

Figuur 2-5
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik op Opslaan.

Wijzig een bestaande regel

1. Open ESET Mobile Security voor Android.

2. Tik SMS- en oproepfilter.

Figuur 3-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik op Regels.

Figuur 3-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik op de regel die bewerkt moet worden.

Figuur 3-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Maak de gewenste wijzigingen en klik op Opslaan.

Figuur 3-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Verwijder een bestaande regel

1. Open ESET Mobile Security voor Android.

2. Tik op SMS- en oproepfilter.

Figuur 4-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik op Regels.

Figuur 4-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik op de regel en selecteer daarna Verwijderen.

Figuur 4-3