[KB6258] "Website certificate revoked" vises når du besøker legitime nettsider

MERK:

Denne siden er oversatt av en datamaskin. Klikk på engelsk under Språk på denne siden for å se originalteksten. Hvis noe er uklart, kan du kontakte din lokale kundestøtte.

Utgave

• Følgende melding vises på skrivebordet: "Sertifikatet for nettstedet er tilbakekalt"
  • Du har problemer med å få tilgang til nettsteder på nettet som du vanligvis har tilgang til
  • Dette problemet påvirker alle Internett-brukere og er sertifikateierens ansvar, ikke ESETs

Løsning

Denne advarselen vises når ESET-produktet oppdager at sikkerhetssertifikatet for et nettsted er tilbakekalt.

Figur 1-1

ESET kan ikke løse problemet fordi det bare er eieren av et domene som kan fornye sikkerhetssertifikatet. Du kan ikke velge å fortsette til nettstedet med det usikre sertifikatet.

Dette problemet kan skyldes utskifting av et utløpt R3-mellomliggende sertifikat. Gå til dette verktøyet for å se om et nettsted bruker et utløpt sertifikat.

Les mer om hvordan du løser et utløpt R3-mellomliggende sertifikat.

Tilbakekalte SSL-sertifikater kan ikke ekskluderes

Tilbakekalte SSL-sertifikater kan ikke ekskluderes, selv ikke i nettlesere, fordi det er en sikkerhetsrisiko. Det kan bare unngås ved å ekskludere IP-adresser, men nettlesere vil fortsatt blokkere tilgangen. Vi anbefaler bare å gå til nettstedet hvis de fikser sertifikatet.

Du kan eventuelt sjekke tilstanden til websertifikatet på en pålitelig SSL-sjekkportal som er tilgjengelig på nettet.

Hvis du deaktiverer SSL- eller TLS-filtrering, reduseres beskyttelsesnivået ditt

Vi anbefaler ikke at du deaktiverer SSL/TLS-filtrering (eller ekskluderer standardleseren fra SSL-skanning) med mindre du er en erfaren bruker. Dette vil redusere ESET-produktets evne til å oppdage skjulte trusler som bruker HTTPS.

Hvis du fortsatt har problemer med å få tilgang til nettsteder, bør du tømme CRL- og OCSP-hurtigbufferen.