[KB6258] "Verkkosivuston varmenne peruutettu" näytetään, kun vierailee laillisilla verkkosivustoilla

HUOM:

Tämä sivu on käännetty tietokoneella. Klikkaa englantia tämän sivun Kielet-kohdassa näyttääksesi alkuperäisen tekstin. Jos jokin on epäselvää, ota yhteyttä paikalliseen tukeen.

Kysymys

• Työpöydälläsi näkyy seuraava ilmoitus: "Verkkosivuston varmenne peruutettu"
  • Sinulla on ongelmia sellaisten sivustojen käyttämisessä verkossa, joita yleensä voit käyttää
  • Tämä ongelma koskee kaikkia internetin käyttäjiä, ja siitä vastaa varmenteen omistaja, ei ESET

Ratkaisu

Tämä varoitus tulee näkyviin, kun ESET-tuotteesi havaitsee, että verkkosivuston suojausvarmenne on peruutettu.

Kuva 1-1

ESET ei voi ratkaista ongelmaa, koska vain verkkotunnuksen omistaja voi uudistaa turvavarmenteensa. Et voi valita jatkamista sivustolle, joka käyttää turvattomalla varmenteella.

Tämä ongelma voi johtua vanhentuneen R3-välivarmenteen korvaamisesta. Käy tässä työkalussa katsomassa, käyttääkö verkkosivusto vanhentunutta varmentetta.

Lue lisää vanhentuneen R3-välivarmenteen ratkaisemisesta.

Peruutettuja SSL-varmenteita ei voi sulkea pois

Peruutettuja SSL-varmenteita ei voi sulkea pois edes verkkoselaimissa, koska se on turvallisuusriski. Sen voi välttää vain sulkemalla IP-osoitteet pois, mutta verkkoselaimet estävät silti pääsyn. Suosittelemme sivustolle menemistä vain, jos se korjaa varmenteen.

Vaihtoehtoisesti voit tarkistaa verkkovarmenteen tilan mistä tahansa verkossa saatavilla olevasta luotettavasta SSL-tarkastusportaalista.

SSL- tai TLS-suodatuksen poistaminen käytöstä heikentää suojaustasoa

Emme suosittele SSL/TLS-suodatuksen poistamista käytöstä (tai oletusselaimen sulkemista SSL-tarkistuksen ulkopuolelle), ellet ole kokenut käyttäjä. Se heikentää merkittävästi ESET-tuotteen kykyä havaita HTTPS:ää käyttäviä piilossa olevia uhkia.

Jos sinulla on edelleen ongelmia sivustojen käyttämisessä, tyhjennä CRL- ja OCSP-välimuisti.