[KB2868] ESET Smart Security(Premium) en ESET Internet Security - Gedrag persoonlijke firewall en interactie met de gebruiker

Probleem

Details

De ESET persoonlijke firewall controleert en beperkt de communicatie binnen het lokale netwerk of internet. Met behulp van vooraf gedefinieerde regels, analyseert de firewall communicatieactiviteiten en beslist welk verkeer toe te staan of te blokkeren.
Er zijn vijf firewall modes te kiezen, elk ontworpen voor een specifiek type toepassing of beveiligingsniveau. Om het gedrag van uw firewall te wijzigen, kies je de gewenste filtering modus.

Oplossing

Verander de ESET persoonlijke firewall filtering modus:

1. Open uw ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?
  2. Klik op Instellingen

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op geavanceerde instellingen.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op de Persoonlijke firewall en open daar het lijstje achter filtermodus. Bij elke selectie krijgt u een beschrijving wat de functie inhoud. Klik na de selectie op OK om op te slaan.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Uitleg van de filtering modes:

Automatische modus — is de standaardmodus. Deze modus is geschikt voor gebruikers die eenvoudig en gemakkelijk de firewall willen gebruiken zonder regels te definiëren. Automatische modus staat alle inkomende verkeer voor het gegeven systeem toe en blokkeert alle niet-geïnitieerde verbindingen van de kant van het netwerk, tenzij dit door aangepaste regels anders is gedefinieerd.

Na het aansluiten op een netwerk, zal ESET Smart Security(Premium) of ESET Internet Security u vragen om te bepalen of het een vertrouwde zone is. Communicatie in een vertrouwde zone is toegestaan in beide richtingen. Communicatie in een beperkingsgebied is alleen toegestaan voor toepassingen die uitgaande verbindingen vaststellen. Zodra een aanvraag een uitgaande verbinding initieert, is het toegestaan om een inkomende verbinding in de automatische modus te creëren. Automatische modus vereist geen interactie met de gebruiker (behalve bij het aansluiten op een nieuw netwerk) en geen vooraf gedefinieerde regels gebruiken.

Interactive modus — Als er inkomende en uitgaande communicatie wordt gedetecteerd waarvoor geen communicatieregels zijn gedefinieerd, wordt er een dialoogvenster weergegeven waarin melding wordt gemaakt van een onbekende verbinding.

In de interactieve modus, wordt de netwerk communicatie behandeld volgens vooraf vastgestelde regels. Als er geen regel beschikbaar is voor een verbinding, wordt de gebruiker gevraagd om toe te staan of te weigeren een verbinding te maken. Na verloop van tijd, zal de gebruiker een groep regels hebben van zijn of haar behoeftes.

Deze modus is niet bedoeld voor langdurig gebruik. Wij raden u aan de interactieve modus in te schakelen als u eenmaal een set van regels hebt vastgesteld voor gebruik in uw omgeving. Wees voorzichtig bij het kiezen van deze modus in een zakelijke omgeving, dit omdat gebruikers die geen aandacht besteden aan elke melding die ze krijgen, zichzelf kunnen blootstellen aan risico’s.

Op beleid gebaseerde modus — Blokkeert alle verbindingen die niet zijn gedefinieerd door een bepaalde regel die ze toestaat. Met de op beleid gebaseerde modus kunnen geavanceerde gebruikers regels definiëren die alleen gewenste en veilige verbindingen toestaan.

In-beleid gebaseerde modus, is netwerk communicatie behandeld volgens de regels die zijn gedefinieerd door de beheerder. Als er geen regel beschikbaar is, wordt de verbinding automatisch geblokkeerd en de gebruiker ziet geen waarschuwing. Wij raden u aan alleen Policy-gebaseerde modus te selecteren als u een beheerder bent die van plan is om netwerkcommunicatie te controleren en u zeker bent dat je weet welke toepassingen moeten worden toegestaan of geweigerd.

Leermodus — Maakt en slaat automatisch regels op volgens vooraf gedefinieerde parameters. Leermodus is geschikt voor de initiële configuratie van de persoonlijke firewall. Leermodus is bedoeld om tijdelijk een verzameling regels vast te stellen en is niet bedoeld om permanent te gebruiken.

Leermodus mag alleen worden gebruikt als u een ervaren gebruiker in een gecontroleerde omgeving bent, omdat het niet de goedkeuring van de gebruiker vereist om permanente regels te maken en kan uw computer blootstellen aan een verhoogd risico.

Leermodus laat alle netwerkactiviteit toe en creëert automatisch regels gebaseerd op gebruikersgedrag.

Het biedt een minder intensieve manier aan om uw persoonlijke firewall te configureren.

Er is geen interactie van de gebruiker is vereist. Leermodus is niet veilig, en mag alleen worden gebruikt totdat alle regels voor de vereiste communicatie zijn gecreëerd. De persoonlijke firewall moet vervolgens worden ingesteld op automatische modus met uitzonderingen of Policy-modus.