[KB2767] Schakel automatische updates uit voor uw Windows ESET Thuis product

Probleem

• Dit artikel is van toepassing op de volgende producten:
    • ESET NOD32 Antivirus
    • ESET Internet Security
    • ESET Smart Security Premium

Details

Het regelmatig updaten van de virus signature database is erg belangrijk om te zorgen dat u maximaal wordt beschermt. Standaard zal uw ESET product elk uur controleren of er nieuwe updates zijn en deze downloaden. (dit is normaal 2 tot 3 keer per dag). u kunt er echter voor kiezen om automatische updates uit te zetten in uw instellingen.

Oplossing

Het uitschakelen van automatische updates wordt sterk afgeraden en kan zorgen dat uw computer risico loopt op infecties:

Als u automatische updates uitschakelt raden we u aan om handmatig een update taak aan te maken die dagelijks controleert of er updates zijn If you disable automatic updates, we recommend you configure an update task to run at least daily (klik op Hulpmiddelen → Meer hulpmiddelen → Planner  Taak toevoegen, selecteer Update in het Taak type menu en klik op Volgende om dit toe te passen), of controleer regelmatig handmatig of er nog updates zijn (klik bijwerken → Update virus signature database).

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?.
  1. Klik op Hulpmiddelen → Meer hulpmiddelen.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Planner.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Haal het vinkje weg bij Reguliere automatische updates, Automatisch bijwerken na inbellen en Automatisch bijwerken na aanmelden. Hierna staan automatische updates uit.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Beveiligingswaarschuwing

Het uitschakelen van automatische updates zal direct een beveiligingwaarschuwing veroorzaken in uw ESET product. Om automatische updates weer in te schakelen (en om de beveiligingswaarschuwing te verwijderen) opent u het beginscherm van uw ESET product en klikt up op Updatetaak plannen.