[KB3323] Herstellen naar standaard instellingen voor de ESET Persoonlijke firewall

Oplossing

Klik op de passende link hieronder om instructies te zien waarmee u uw Persoonlijke firewall kan terugzetten naar de standaard instellingen of om alle Persoonlijke firewall regels te verwijderen. Volg de instructies van beide onderdelen om de ESET Persoonlijke firewall weer terug te zetten naar instellingen zoals deze zijn bij een nieuwe installatie.

Herstel de Persoonlijke firewall naar de standaard instellingen

Maak een Back up van uw firewall regels

Als u aangepaste regels of uitzonderingen heeft aangemaakt voor de Persoonlijke firewall zodat u applicaties of externe apparaten kon toestaan om met uw computer te communiceren zonder dat deze worden geblokeerd door de Persoonlijke firewall raden we u aan om deze gegevens op te slaan voordat u teruggaat naar de standaard instellingen. Het herstellen van deze instellingen zal ervoor zorgen dat deze regels en uitzonderingen worden verwijderd. Voor instructies hoe u nieuwe regels en uitzonderingen kunt aanmaken gaat u naar ons Knowledgebase artikel.

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op de F5-toets  om toegang te krijgen tot de Geavanceerde instellingen.

3. Klik op Persoonlijke firewall en klik op het  ()-icoon.

4. Klik op Standaard herstellen

Zet elk onderdeel los van elkaar terug naar de standaard

De instellingen in elk onderdeel moeten los van elkaar terug worden gezet naar de standaard. Herhaal de stappen voor elke onderdeel wat u terug wilt zetten naar de standaard.

Figure 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Verwijder Persoonlijke firewall regels

1. Zorg ervoor dat u alle verborgen bestanden en mappen kunt zien. Klik hieronder op de naam van uw besturingsysteem om de instructies te volgen waarmee u deze bestanden en mappen zichtbaar maakt.
  2. Ga naar het pad wat staat vernoemd achter uw besturingssysteem hieronder:
    • Windows Vista, Windows 7 en later: C:ProgramDataESETESET Smart Security

• Windows XP: C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataESETESET Smart Security
  3. Verwijder de volgende bestanden om permanent alle firewall regels te verwijderen:
    • epfwdata.bin
    • EpfwTemp.dat
    • EpfwUser.dat