De ESET Persoonlijke Firewall blokkeert de HomeGroup functie in Windows 7

Probleem

• De Windows 7 Thuisgroep functie verbind niet naar andere gebruikers

• ESET Persoonlijke Firewall blokkeert de Thuisgroep functie

Dit artikel is relevant voor de volgende producten:

• ESET Internet Security
  • ESET Smart Security (Premium)

ANTWOORD:

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op Instellingen → Netwerkbeveiliging.

Figuur 1-1
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

3. Klik op het tandwiel icoon naast Persoonlijke Firewall en klik op interactieve modus in het menu.

Figuur 1-2
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

4. Probeer om naar andere computers in uw Thuisgroep te verbinden, de ESET Persoonlijke Firewall zal proberen om een connectie te maken naar de andere computers in uw Thuisnetwerk. De firewall zal met een melding komen voor iedere verbinding die niet bestuurd word door een bestaande regel. Om de regel voor de Thuisgroep te creëren. Selecteer “Regel maken en permanent onthouden” en klik op toestaan.

Figuur 1-3
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

5. Klik op instellingen → Netwerkbeveiliging.

Figuur 1-4
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

6. Klik op het tandwiel icoon naast de Persoonlijke Firewall en selecteer automatische modus vanuit het menu.