[KB7938] Skapa eller redigera en brandväggsregel för att tillåta RDP-anslutningar i ESET PROTECT eller ESET PROTECT On-Prem

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

• Det går inte att ansluta till arbetsstationer via RDP (Remote Desktop Protocol) med brandväggen ESET Endpoint Security aktiverad

Detaljer om problemet

Rekommendationer för säkerhet

• Tillåt endast RDP-anslutningar över det lokala nätverket. Den rekommenderade åtgärden skulle vara att låta anställda VPN-ansluta till nätverket först innan RDP-anslutningen upprättas.
  • Skydda RDP-åtkomst genom att lägga till flerfaktorsautentisering för RDP (ESET Secure Authentication kan åstadkomma detta).
  • Skydda RDP-åtkomst genom att begränsa RDP-inloggningsförsök via grupprincipobjekt (GPO).

Lösning

Required user permissions

This article assumes that you have the appropriate access rights and permissions to perform the tasks below.

If you use the default Administrator user or are unable to perform the tasks below (the option is unavailable), create a second administrator user with all access rights.

1. Open ESET PROTECT in your web browser and log in.
  2. Klicka på Principer, markera önskad inbyggd princip, markera sedan den princip som du vill ändra och klicka på Åtgärder Redigera.

Figur 1-1
  1. Om du vill tillämpa en regel klickar du på Inställningar Skydd → Skydd mot nätverksåtkomst → Expandera Brandvägg → och klickar sedan på Redigera bredvid Regler.
Figur 1-2
  1. Klicka på Lägg till.
Redigera och ta bort regler
  • Så här redigerar du en regel: Markera den regel du vill ändra och klicka på Redigera.
  • Ta bort en regel: Markera den regel du vill ta bort och klicka på Ta bort.
Bild 1-3
  1. Skriv ett namn på regeln och kontrollera att växeln Aktiverad är aktiverad. Ställ in parametrarna i avsnittet Åtgärd och expandera resten av avsnitten för att ställa in parametrar för att definiera din nya regel. När du är klar med att ange parametrarna för en regel klickar du på Spara. Se den detaljerade beskrivningen av parametrarna för brandväggsregler.
Bild 1-4
  1. När du är klar med ändringarna av regelparametrarna klickar du på OK. Den nya regeln visas i fönstret Regler. Klicka på Spara igen för att stänga fönstret Regler.
Bild 1-5
  1. Klicka på Tilldela Tilldela.
Figur 1-6
  1. Markera kryssrutan bredvid varje statisk eller dynamisk grupp som du vill att policyn ska tilldelas och klicka på OK.
Figur 1-7
  1. Klicka på Slutför för att spara policyn. Dina policyinställningar kommer att tillämpas på målgrupperna eller klientdatorerna.
Figur 1-8

Om du vill se vilka principer som tilldelats varje grupp klickar du på Datorer, kugghjulsikonen bredvid gruppen och väljer sedan Hantera principer i rullgardinsmenyn.

Mer information om principer finns i Onlinehjälpen.

Figur 1-9