[KB2701] Ik ontvang de foutmelding "SELinux wordt niet ondersteund" wanneer ik ESET NOD32 Antivirus probeer te installeren op mijn Linux Desktop

Oplossing

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop producten kunnen mogelijk een conflict opleveren met SELinux op sommige Linux distributies. Wanneer u de melding "SELinux wordt niet ondersteund" ontvangt bij het installeren van uw ESET product, adviseren wij u om SELinux uit te schakelen.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Om SELinux uit te schakelen kunt u een van de twee onderstaande methodes volgen.

SELinux uitschakelen via het Terminal window

1. Voer het onderstaande commando uit om SELinux uit schakelen.

sudo sed -i ‘s/selinux=enforcing|selinux=permissive/SELINUX=disabled/I’ /etc/sysconfig

Voer uw root wachtwoord in wanneer hierom wordt gevraagd om SELinux uit te zetten in het sysconfig bestand.

2. Herstart uw computer om de wijzigingen door te voeren.

SELinux in de desktop omgeving

Deze stappen kunnen per linux distributie varieren.

1. Klik op Systeem → Administration → Security Level and Firewall. Vul uw root wachtwoord in en klik op OK

2. Selecteer het SELinux tabblad en selecteer Disabled in het drop-down menu.

3. Klik op Apply en op OK. Herstart uw computer om de wijzigingen door te voeren.