[KB7104] Offlineuppdateringar för servrar eller klientarbetsstationer med ESET-produkter installerade

OBS:

Den här sidan har översatts av en dator. Klicka på engelska under Språk på den här sidan för att se originaltexten. Om du tycker att något är oklart, kontakta din lokala support.

Problem

• Uppdatera klientarbetsstationer i en sluten miljö (ingen tillgång till Internet)
  • Uppdatera klientarbetsstationer som inte har tillgång till Internet men som ändå får uppdateringar från en dator i nätverket

Lösning på problemet

1. Förutsättningar
  2. Ange datorn som är ansluten till Internet som en uppdateringsspegel

Förutsättningar

I. Ställ in datorn som är ansluten till Internet som en uppdateringsspegel

1. Skapa mappar för användning av Mirror-verktyget:

• En mapp för offline-licensfilen, t.ex: C:\mirror
  • En mapp för mellanliggande filer, t.ex: C:\mirror\temp
  • En mapp för de nedladdade filerna, t.ex: C:\mirror\out
  1. Kopiera Mirror-verktyget till önskad mapp.

2. Kopiera en offline-licensfil (t.ex. offline.lf) till önskad mapp (t.ex. C:\mirror).

3. Öppna kommandotolken, navigera till mappen med Mirror-verktyget och kör kommandot med följande syntax:

MirrorTool.exe --mirrorType regular --intermediateUpdateDirectory c:\mirror\temp --offlineLicenseFilename c:\mirror\offline.lf --outputDirectory C:\mirror\out

Nedladdningen av moduluppdateringar kan ta längre tid, beroende på internetanslutningens hastighet och storleken på de nedladdade filerna.

1. Aktivera uppdateringsspegeln och HTTP-servern.

1. Öppna huvudprogramfönstret för din ESET endpoint-produkt.

2. Tryck på F5 för att komma till Avancerade inställningar.

3. Klicka på Uppdatera och expandera ProfilerUppdatera spegel. Markera kryssrutan bredvid Skapa uppdateringsspegel för att aktivera den och klicka på Redigera bredvid Lagringsmapp för att ange sökvägen (i det här exemplet C:\mirror\out). Kontrollera att kryssrutan bredvid Aktivera HTTP-server är aktiverad. Du kan även konfigurera andra HTTP-serverparametrar (användarnamn, lösenord, port). Klicka på OK.

Figur 1-1

II. Skapa en policy för offlinedatorer som hanteras av ESET PROTECT eller ESET PROTECT On-Prem för att hämta uppdateringar av ESET:s säkerhetsproduktmoduler från spegeln

1. Open ESET PROTECT or ESET PROTECT On-Prem in your web browser and log in. ppp

2. Klicka på PolicyerNy policy.

Figur 2-1
  3. Ange ett namn på policyn i fältet Namn och klicka på Fortsätt.

Figur 2-2
  4. Välj ESET-säkerhetsprodukt från rullgardinsmenyn (i exemplet väljs ESET Endpoint for Windows ). Klicka på Uppdatera och expandera ProfilerUppdateringar. Klicka på vippknappen bredvid Välj automatiskt för att inaktivera den. I fältet Anpassad server anger du IP-adressen till en spegelserver som skapades i avsnitt I. Använd följande format för IP-adressen: http://xx.xx.xx.xx:xxxx. Klicka på Fortsätt.

Hantera både servrar och slutpunkter

Om du hanterar ESET PROTECT-servrar och slutpunkter i offlinenätverket måste du skapa en separat policy för varje typ av ESET-säkerhetsprodukt.

Figur 2-3
  5. Klicka på Tilldela.

Figur 2-4
  6. Välj de datorer där du vill tilldela policyn och klicka på OK.

Figur 2-5
  7. Klicka på Slutför för att tillämpa policyn på de valda datorerna. Så snart datorerna får policyn kommer installerade ESET-säkerhetsprodukter att uppdatera sina programmoduler offline från den spegel du skapade i avsnitt I.