[KB3430] Identiska IP-adresser upptäckta i nätverket

Problem

• Du får meddelandet "Dubbla IP-adresser i nätverket"
  • Du har flera enheter (t.ex. din dator och en telefon eller skrivare) i ditt nätverk som försöker använda samma IP-adress
  • Ställ in ett IDS-undantag
  • Ändra IP-adressen

Detaljer

Klicka här för att expandera

Om flera enheter använder samma IP-adress kommer minst en enhet inte att kunna ansluta till internet.

Lösning

Ställ in ett IDS-undantag

Om det finns dubbla IP-adresser i nätverket, konfigurera ett IDS-undantag.

Ändra IP-adressen

Användare kan manuellt ändra den IP-adress som är kopplad till datorn.

Återställa routern

Du återställer routern genom att koppla ur den, vänta i 30 sekunder och sedan koppla in den igen. Om IP-adressen inte ändras automatiskt kan du förnya IP-adressen.

Förnya IP-adressen
  1. Klicka på Start, skriv Kommandotolken och klicka sedan på Kommandotolken.

• Windows 8-användare: Tryck på Windows-tangenten + Q för att öppna en app-sökning, skriv cmd i sökfältet och tryck på Enter.

2. Skriv följande kommando och tryck på Retur.

ipconfig /release
  3. Skriv följande kommando och tryck på Retur.

ipconfig /förnya

När din IP-adress har förnyats bör du inte längre få meddelanden om identiska IP-adresser.