[KB5833] Protocol/SSL/TLS-filtering beheren in ESET Windows home-producten

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Uitgave

Details

Klik om uit te breiden

ESET producten controleren standaard automatisch de beveiliging van communicatie van en naar uw computer. Naast standaard netwerkcommunicatie wordt ook SSL- en TLS-communicatie gecontroleerd op veiligheid.

Zie meer informatie over Protocolfiltering en SSL/TLS scannen in ESET Security Ultimate of ESET Smart Security Premium.

Oplossing

Scanner voor netwerkverkeer

De scanner voor netwerkverkeer is standaard ingeschakeld. Om het filteren van protocollen uit te schakelen of opnieuw in te schakelen voor probleemoplossing:

1. Open het hoofdprogrammavenster van uw ESET Windows home product.

2. Druk op de F5-toets om Geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op Detectie-engine, vouw Netwerkverkeerscanner uit en klik op het schakelaartje naast Netwerkverkeerscanner inschakelen om deze functie in of uit te schakelen. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan en Geavanceerde instellingen af te sluiten.

Risico van het uitschakelen van SSL/TLS-protocolfiltering

Nu steeds meer online inhoud gebruik maakt van een "HTTPS everywhere" benadering, wordt het scannen van SSL/TLS steeds belangrijker omdat bedreigingen verborgen kunnen zitten in versleutelde communicatie.

ESET-producten zijn ontworpen om bedreigingen op applicatieniveau te detecteren, ongeacht de instellingen voor netwerkfiltering. Voor de meest veilige configuratie raden we echter aan om SSL/TLS-protocolfiltering ingeschakeld te laten wanneer dat mogelijk is.

Afbeelding 1-1
Een toepassing of IP-adres uitsluiten van de scanner voor netwerkverkeer
  1. Open het hoofdvenster van uw ESET Windows home product.

2. Druk op de F5-toets om Geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op BeschermingenBescherming webtoegang, vouw Bescherming webtoegang uit en klik op Bewerken naast Uitgesloten toepassingen of Uitgesloten IP's (het onderstaande voorbeeld is van toepassing op de optie Uitgesloten toepassingen ).

Afbeelding 1-2
  4. Klik op Toevoegen, selecteer een toepassing of typ een IP-adres en klik op OKOK.

Afbeelding
    1-3
  5. De nieuwe toepassing/IP-adres is toegevoegd aan de uitsluitingenlijst van Protocol filteren. Om een toepassing/IP-adres te bewerken of te verwijderen, selecteert u de toepasselijke toepassing/IP-adres en klikt u op Bewerken of Verwijderen. Klik op OKOK om de wijzigingen op te slaan en Geavanceerde instellingen af te sluiten.

Afbeelding 1-4

SSL/TLS

SSL/TLS is standaard ingeschakeld. U kunt SSL/TLS Scannen uitschakelen of opnieuw inschakelen om problemen op te lossen.

1. Open het hoofdprogrammavenster van uw ESET Windows home product.

2. Druk op de F5-toets om Geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op BeveiligingenSSL/TLS en klik op het schakelaartje naast SSL/TLS-protocolfiltering inschakelen om deze functie in of uit te schakelen. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan en Geavanceerde instellingen af te sluiten.

Afbeelding 2-1
Een certificaat verwijderen uit de lijst met certificaatregels
  1. Open het hoofdprogrammavenster van uw ESET Windows home product.

2. Druk op de F5-toets om Geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op BeveiligingenSSL/TLS en klik op Bewerken naast Certificaatregels.

Afbeelding 2-2
  4. Selecteer het van toepassing zijnde certificaat, klik op Verwijderen en klik op OKOK om de wijzigingen op te slaan en Geavanceerde instellingen af te sluiten.

Afbeelding 2-3

Extra opties

SSL/TLS modus

Gebruik het vervolgkeuzemenu om de filtermodus te selecteren die u wilt gebruiken. Zie gedetailleerde beschrijvingen van elke beschikbare filtermodus.

1. Open het hoofdvenster van uw ESET Windows home product.

2. Druk op de F5-toets om Geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op BeveiligingenSSL/TLS en selecteer een modus uit het vervolgkeuzemenu SSL/TLS-modus. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan en Geavanceerde instellingen af te sluiten.

Afbeelding 3-1
SSL/TLS regels voor het scannen van toepassingen

Sluit een nieuwe toepassing uit van SSL/TLS scannen. Zie aanvullende informatie over SSL/TLS scanregels voor toepassingen.

1. Open het hoofdprogrammavenster van uw ESET Windows home product.

2. Druk op de F5-toets om Geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op BeveiligingenSSL/TLS en klik op Bewerken naast Toepassingsscanregels.

Afbeelding 3-2
  4. Klik op Toevoegen, klik op het pictogram Bladeren naast het veld Toepassing en selecteer de toepasselijke toepassing. Selecteer de actie Scannen en klik op OKOKOK om de wijzigingen op te slaan en Geavanceerde instellingen af te sluiten.

Afbeelding 3-3