[KB2393] Licentie FAQ (Thuisgebruikers)

OPMERKING:

Deze pagina is vertaald door een computer. Klik op English onder Languages op deze pagina om de originele tekst weer te geven. Als u iets onduidelijk vindt, neem dan contact op met uw lokale support.

Oplossing

width= Bezoek de Licentie FAQ voor ESET zakelijke producten

1. Hoe koop ik een licentie voor mijn ESET product?

2. Hoeveel licenties moet ik aanschaffen?

• Een enkele licentie beschermt één besturingssysteem.
    • Als meerdere mensen in uw huishouden een computer met één besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows 10) gebruiken, hebt u een licentie voor één apparaat nodig.
    • Als u bescherming nodig heeft voor meer dan één computer, moet u een extra licentie aanschaffen voor elke desktopcomputer, laptop of netbook.
    • Als u ESET Mobile Security voor Android aanschaft via uw Google Play of Amazon.com account, kunt u ESET Mobile Security installeren op maximaal 5 afzonderlijke apparaten.
    • Bekijk informatie over dual-boot systemen.

3. Wat is een licentie voor meer apparaten?
    Een licentie die meerdere apparaten kan beschermen is te koop. Tijdens de installatie kunt u dezelfde Licentiesleutel typen of kopiëren/plakken in het aantal apparaten waarvoor u de licentie hebt gekocht.

U kunt uw licenties en apparaten beheren in ESET HOME. Wanneer u zich in ESET HOME registreert met hetzelfde e-mailadres waarmee u uw licentie hebt gekocht, wordt de licentie automatisch toegewezen aan uw ESET HOME-account.

4. Moet ik een nieuwe licentie kopen om mijn ESET product opnieuw te installeren?
    Nee, u kunt uw ESET product verwijderen en opnieuw installeren voor het oplossen van problemen of anders op elk moment met behulp van uw bestaande licentie.

U bent alleen verplicht om extra seats te kopen als u van plan bent om ESET producten te installeren en te activeren op meer apparaten dan uw licentie op een bepaald moment dekt.

5. Gebruikt het opnieuw installeren van mijn ESET product een van mijn licenties?
    Nee, het opnieuw installeren van uw ESET product heeft geen invloed op uw licentiegebruik. Uw bestaande licentie blijft functioneel voor de duur van uw abonnement, ongeacht hoe vaak u het product verwijdert of installeert op de computer waarop het is geregistreerd.

6. Ik heb een nieuwe computer gekocht / mijn huidige computer opnieuw geformatteerd. Moet ik een nieuwe licentie kopen?
    Nee, u kunt onze software zo vaak downloaden als nodig is. Om uw software opnieuw te installeren, volgt u de stappen in het volgende Knowledgebase-artikel:

7. Ik wil meer dan één ESET-product gebruiken. Moet ik voor elk product een licentie kopen?

• Als u een licentie koopt voor ESET Smart Security Premium, kunt u die licentie gebruiken voor het downloaden/installeren van ESET Smart Security Premium, ESET Internet Security en ESET NOD32 Antivirus.
    • .
    • Als u een licentie koopt voor ESET Internet Security, mag u die licentie gebruiken voor het downloaden/installeren van ESET Internet Security en ESET NOD32 Antivirus.
    • Als u een licentie koopt voor ESET NOD32 Antivirus, mag u die licentie gebruiken om ESET NOD32 Antivirus te downloaden/installeren.
    • Koopt u een licentie voor ESET Internet Security, dan kunt u ESET Smart Security Premium niet downloaden/installeren.
    • Koopt u een licentie voor ESET NOD32 Antivirus dan kunt u ESET Smart Security Premium en ESET Internet Security niet downloaden/installeren.
    • U mag ESET Smart Security Premium, ESET Internet Security en ESET NOD32 Antivirus nooit tegelijkertijd op hetzelfde systeem installeren.

8. Ik gebruik een dual-boot computer met twee verschillende besturingssystemen. Hoeveel licenties heb ik nodig?
    Elk besturingssysteem telt als één apparaat, dus u hebt een aparte licentie nodig voor elk besturingssysteem of een licentie voor meer apparaten.

9. Ik gebruik dual-boot software (bijvoorbeeld een Mac computer met Boot Camp). Heb ik aparte licenties nodig voor mijn macOS- en Windows-besturingssystemen?
    Ja, u moet een licentie kopen voor ESET Cyber Security/ESET Cyber Security Pro en een ESET-product voor Windows.

Om extra licenties te kopen, klik hier om de aankooppagina te bezoeken.

10. Ik heb meerdere besturingssystemen tegelijk draaien met behulp van virtuele machinesoftware zoals VMWare, Citrix of Parallels—hoeveel licenties heb ik nodig?
    Met één licentie kunnen thuisgebruikers het standaard thuisproduct installeren op één fysieke machine. Elk virtueel Endpoint telt als een fysiek Endpoint (één licentie per virtuele machine is vereist).

11. Waarom heb ik een Licentiesleutel nodig?
    Wanneer u een licentie voor een ESET product aanschaft, ontvangt u een e-mail van ESET met daarin uw door ESET verstrekte gebruikersnaam en wachtwoord. Deze e-mail wordt afgeleverd op het e-mailadres dat bij de aankoop werd gebruikt.

ESET heeft een nieuwe Licentiesleutel (voorheen bekend als Activatiesleutel) geïntroduceerd die uiteindelijk de noodzaak van een Gebruikersnaam en Wachtwoord zal vervangen. Als uw e-mail van ESET geen Licentiesleutel bevat, moet u hier uw gebruikersnaam en wachtwoord omzetten om de nieuwste ESET home producten te activeren.

Deze conversie heeft geen effect op uw licentie. De Licentiesleutel is een unieke string in het formaat XXXX-XXXX-XXXX-XXXX die wordt gebruikt voor de identificatie van de eigenaar van de licentie en de activering van de licentie, evenals de licentiegegevens.

12. Waar zijn mijn gebruikersnaam en wachtwoord/licentiesleutel?
    Na aankoop van uw ESET product zou u een e-mailbericht moeten hebben ontvangen met daarin uw gebruikersnaam, wachtwoord en licentiesleutel.

13. Iemand anders heeft mijn ESET product ingesteld. Hoe draag ik de licentie over op mijn naam?
    Om accountinformatie over te dragen op een andere naam, moet de persoon die de account oorspronkelijk heeft geregistreerd ESET technische ondersteuning bellen of e-mailen met de volgende informatie: Naam, e-mailadres of straatadres van de oorspronkelijke accounthouder; de nieuwe naam, adres of e-mailaccount waarmee de licentie moet worden bijgewerkt.

Zorg ervoor dat u contact opneemt met ESET technische ondersteuning met behulp van het e-mailadres waaronder de account momenteel is geregistreerd.

14. Mijn e-mailadres is veranderd. Wat moet ik doen?
    U mag een e-mail sturen met uw verzoek naar support@eset.nl voor verdere hulp.

15. Hoe verleng ik mijn licentie?

16. Ik heb net verlengd, maar mijn oude vervaldatum wordt nog steeds weergegeven in het programma—waarom?
    In sommige gevallen kunnen gebruikers een korte vertraging ervaren voordat de vervaldatum wordt bijgewerkt en programma-updates worden gedownload. Uw virusbescherming blijft actief en uw computer is gedurende deze tijd veilig. Als u vóór uw vervaldatum verlengt, wordt uw nieuwe vervaldatum pas van kracht nadat uw oorspronkelijke vervaldatum is verstreken. Als er meer dan 24 uur voorbij zijn en de licentie nog steeds wordt weergegeven als niet bijgewerkt, activeer uw product opnieuw met uw licentiesleutel.

17. Ik heb een licentie gekocht voor meer apparaten. Hoeveel seats heb ik nog over?
    Onze updateservers brengen u alleen op de hoogte wanneer u probeert meer apparaten bij te werken dan u is toegewezen (u krijgt een foutmelding tijdens het bijwerken).

18. Wat is ESET HOME?
    ESET HOME is een service die met versie 14 van ESET home producten werd geïntroduceerd en waarmee u uw ESET licenties voor meerdere apparaten of producten vanaf één locatie kunt beheren. Bezoek de ESET HOME gebruikershandleiding voor gedetailleerde instructies over het gebruik van ESET HOME.

19. Kan ik dezelfde licentie gebruiken om over te stappen op een ander ESET home product met meer functies?
    Ja. Als de gebruikte licentie van het ESET home product in aanmerking komt voor een product met meer functies, wordt na de installatie "Met uw licentie kunt u een product met meer functies installeren" weergegeven. De gebruiker kan de productwijziging accepteren of op het huidige product blijven. De gebruiker kan ook change to a product with more features at any time.