[KB3636] Schakel POP3S, IMAPS en/of HTTPS scannen in

Probleem

• HTTPS websites worden niet gescand op verdachte inhoud (zoals Facebook)
  • Schakel POP3S, IMAPS of HTTPS voor scannen van gecodeerde inhoud

Dit artikel is van toepassing op de volgende producten:

• ESET NOD32 Antivirus
  • ESET Internet Security
  • ESET Smart Security Premium

Oplossing

Voordat u POP3S, IMAPS en/of HTTPS scannen inschakelt

Sluit alle browsers en email clients

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op F5 op uw toetsenbord om de geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op Web en Email en klap SSL/TLS uit. Klik op de schakelaar naast SSL/TLS protocolfiltering inschakelen en selecteer de juiste modus bij Modus voor SSL/TLS protocolfiltering.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Beveiliging van e-mailclient en klap E-mailProtocollen uit. Controleer of de schakelaar naast E-mailbeveiliging door protocolfiltering inschakelen aan staat. Bij Instellingen voor IMAPS-scanner controleert u of de schakelaar naast IMAPS-controle inschakelen aan staat en zorg ervoor dat de juiste poort is ingevuld in de regel daaronder (Standaard poorten voor IMAPS zijn 585 en 993). Bij instellingen voor POP3S-Scanner moet de schakelaar ingeschakeld zijn. Ook moet hier weer een geldige poort ingevuld zijn (de standaard poort is 995).

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Beveiliging van webtoegang en klap WebProtocollen uit. In het Instellingen voor HTTP-Scanner gedeelte, controleert u of de schakelaar naast HTTP-protocolcontrole inschakelen is ingeschakeld. Zorg dat dit ook het geval is bij Instellingen voor HTTPS-scanner en klik dan op ok.