[KB6530] ESET Firewall blokkeert een apparaat of toepassing in Windows-thuisproducten

Probleem

• ESET Firewall blokkeert een apparaat of applicatie

Dit artikel is van toepassing op de volgende producten:

• ESET Internet Security
  • ESET Smart Security
  • ESET Smart Security Premium

Oplossing

Weet u niet zeker of de ESET-firewall verbindingsproblemen veroorzaakt?

Om problemen met uw verbinding op te lossen, pauzeert u de ESET-firewall voor het oplossen van problemen om te bepalen of de firewall verbindingsproblemen veroorzaakt voordat u de onderstaande stappen uitvoert.

Problemen oplossen

De wizard voor het oplossen van problemen kan u helpen bij het oplossen van verbindingsproblemen met uw thuisnetwerk die worden veroorzaakt door de ESET-firewall.

Voeg een firewalluitzondering toe met behulp van de wizard Problemen oplossen om een specifiek apparaat of een specifieke toepassing toegang te geven tot uw thuisnetwerk.

Als de wizard Problemen oplossen uw verbindingsprobleem niet oplost, gaat u verder met stap 2.

Firewall interactieve modus

De interactieve modus van de firewall helpt u bij het maken van gepersonaliseerde firewallregels om ervoor te zorgen dat uw apparaten verbinding kunnen maken met uw thuisnetwerk.

Gebruik de interactieve modus om uitsluitingen voor firewalls in uw product te maken

Als de interactieve modus u niet helpt om uw verbindingsprobleem op te lossen, gaat u verder met stap 3.

Firewall regels

Als u nog steeds apparaten, netwerkverkeer, IP-adressen of toepassingen hebt die geen verbinding met uw thuisnetwerk kunnen maken, maakt u firewallregels om specifieke verbindingen toe te staan.

Apparaten: Ga naar stap 4 voor connectiviteitsoplossingen voor specifieke apparaten.

Toepassingen: Maak een firewallregel om een toepassing toe te staan of te blokkeren

Networkverkeer

IP adres: Maak een regel om een verbinding met een extern IP-adres toe te staan of te weigeren

Als de firewallregels uw verbindingsprobleem niet oplossen, gaat u verder met stap 4.

Specifieke firewall problemen

Klik op de juiste koppeling om problemen op te lossen met apparaten die geen verbinding met uw thuisnetwerk kunnen maken.

Of, als u problemen ondervindt met intern IP-verkeer, voeg dan een IP-adres toe aan de vertrouwde zone. Als hiermee uw probleem niet is opgelost, sluit u een IP-adres uit van IDS.

Ga voor meer informatie over firewalls naar stap 5.

Extra informatie