[KB108] Het toevoegen/bewerken/verwijderen van een whitelist vermelding in ESET

Oplossing

De whitelist in ESET Smart Security/Smart Security Premium/Internet Security is een lijst met e-mailadressen of domeinen die u kunt aanwijzen als legitieme e-mail contacten. Berichten van deze contacten worden niet automatisch geblokkeerd en in alle gevallen met succes naar uw inbox worden geleverd. Om spam beter te filteren kunt u ook gebruik maken van de blacklist. De blacklist is een lijst met specifieke e-mailadressen of domeinen die geassocieerd worden met spam. Hoe wijzig/verwijder of voeg ik een e-mailadres of domein toe aan de zwarte lijst?

Een e-mailadres toevoegen aan de whitelist:

1. Open uw ESET product: Hoe open ik mijn ESET product?

2. In het algemene scherm van ESET kunt u op INSTELLINGEN → Internetbeveiliging klikken.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
  1. Klik achter Antispambeveiliging op het tandwieltje en kies voor Witte lijst van gebruiker.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
  1. De whitelist zal hierbij tevoorschijn moeten komen. Hier kunt u een e-mail adres aan de witte lijst toevoegen, bewerken of verwijderen. Om een e-mailadres aan de witte lijst toe te voegen klikt u hier op Toevoegen.
  2. Er zal een venster geopend worden om een e-mailadres toe te voegen aan de whitelist verschijnen. Vul hier het desbetreffende e-mailadres in wat u wilt toevoegen en de naam die bij deze persoon/organisatie hoort.
  3. Indien u besluit het volledige domein toe te voegen aan de whitelist kunt u het vinkje achter Geheel domein aanvinken. Dit kan handig zijn als u alle mailtjes wilt ontvangen van een specifieke organisatie. Ook kunt u hier kiezen om het vinkje achter Domeinen op lager niveau aan te vinken.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op OK om de wijzigingen toe te passen.

Het wijzigen van de huidige whitelist:

1. In het Witte lijst van gebruiker scherm kunt u een e-mailadres selecteren wat u wilt wijzigen waarna u op Bewerken klikt.

2. Verander de ingevulde velden naar het nieuwe gewenste resultaat en klik op OK.

Figuur 1-4
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Het verwijderen van een whitelist aanpassing

1. In het Witte lijst van gebruiker scherm kunt u een of meerdere e-mailadressen selecteren en op Wissen klikken.
  2. Wanneer gevraagd, klik op OK om dit te bevestigen.

Figuur 1-5
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Zodra de gewenste aanpassingen gedaan zijn kunt u het scherm sluiten.