[KB6563] Installeer ESET Mobile Security voor Android vanuit een APK-bestand

Probleem

• U hebt uw ESET Mobile Security-product gekocht van eset.com
  • U bent door de technische ondersteuning gevraagd om het APK-installatiebestand te downloaden

Oplossing

Download en installeer ESET Mobile Security met een APK bestand

Amazon Kindle apparaten

Als u een Amazon Kindle apparaat heeft, installeert u ESET Mobile Security direct via de Amazon store.

1. Download het APK installatiebestand.
  1. Als u het installatieprogramma (.apk-bestand) naar uw computer hebt gedownload, zet u het over naar uw Android-apparaat met behulp van Bluetooth of USB. Als u het installatieprogramma rechtstreeks naar uw Android-apparaat hebt gedownload, gaat u verder naar stap 3.

2. Tik op het installatiebestand. Tik op Installeren wanneer u klaar bent om verder te gaan.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Instellingen. (Als u installatie uit onbekende bronnen al heeft ingeschakeld, gaat u verder naar stap 7)

Figuur 1-2

1. Tik op het vakje naast Onbekende bronnen.

Figure 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op OK.

Figuur 1-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Installeren.

Figuur 1-5
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Tik op Open.

Figuur 1-6
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Selecteer de gewenste taal en het land, klik op Eindgebruiker Licentie overeenkomst om de voorwaarden te bekijken en klik op Accepteren.

Figuur 1-7
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Lees de Instemming van de gebruiker door en Klik op Accepteren.

Figuur 1-8
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Selecteer Verbinding maken met ESET Live Grid (aanbevolen) en klik op Volgende.

Figuur 1-9
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. In het Detectie van mogelijk ongewenste toepassingen scherm, selecteert u de gewenste optie (zie: Wat is een potentieel ongewenste toepassing?) en klik Volgende.

Figuur 1-10
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Bekijk de permissies voor ESET Mobile Security en klik op Volgende. Klik nu 2 keer op Toestaan.

Figuur 1-11
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Volgende en kies het mailadres wat u wilt gebruiken en klik op OK. Als u al een licentie heeft gekocht, zorg er dan voor dat u het mailadres kiest waar de licentie op is aangeschaft.

Figuur 1-11
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Gebruik een ander e-mailadres zonder een nieuw e-mailaccount naar uw apparaat te synchroniseren.
  1. Als u een ander e-mailadres wilt gebruiken zonder het e-mailaccount toe te voegen aan uw apparaat, tikt u op Volgende.
    1. Tik op Annuleren.
    2. Voer uw e-mailadres in het daarvoor bestemde veld in.

Als u al een licentie hebt gekocht, selecteert u het e-mailadres dat u hebt ingevoerd bij de aanschaf van ESET Mobile Security. Als u uw licentie via Google Play hebt gekocht, selecteert u uw gmail-account. Dit is het e-mailadres dat e-mails voor het opnieuw instellen van het wachtwoord ontvangt van ESET als u uw beveiligingswachtwoord bent vergeten en uw apparaat moet ontgrendelen.

1. Tik op Volgende.

Figuur 1-12
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Eerste scan starten Om de installatie af te ronden.

Figuur 1-13
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Koop een licentie om de premium functies te gebruiken

BELANGRIJK: SMS & Oproepfilter, Beveiligignscontrole, Anti-Phishing, SIMbescherming en Remote Wipe functies zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met een betaalde licentie. Zie ons kennisbank artikel voor instructies om te upgraden naar premium.

1. Als u een licentie heeft aangeschaft, Klik dan hier om naar de instructies te gaan om ESET Mobile Security te activeren voor Android.
  2. Zodra ESET Mobile Security is geactiveerd, configureert u de antidiefstalbeveiliging en voegt u een vertrouwde vriend toe aan uw apparaat. U kunt de telefoon van een vertrouwde vriend en uw geactiveerde antidiefstalaccount gebruiken om u te helpen uw beveiligingswachtwoord opnieuw in te stellen en de toegang tot uw apparaat te herstellen als u uw beveiligingswachtwoord vergeet of kwijtraakt.