[KB2769] Hoe sluit ik bestanden of mappen uit van real-time scannen in mijn ESET product voor Windows?

Probleem

• Scannen op bestandsniveau van bepaalde applicaties, backup software, games, etc. kan leiden tot abnormaal gedrag van het systeem.

• Om specifieke toepassingen of mappen van de real-time scanner en al het overige scannen uit te sluiten. (Opstart scan, on-access scan en computer (handmatige) scan).

Oplossing

1. Open uw ESET producy. Hoe open ik mijn ESET product?
  2. Klik op Instellingen  Computerbeveiliging

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op het tandwiel icon naast Real-timebeveiliging van het bestandssysteem en selecteer Uitzonderingen bewerken in het submenu.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Toevoegen.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Bladeren(...)

Figuur 1-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Gebruik de navigator om de map of het bestand te selecteren dat u wilt uitsluiten. Selecteer het en klik op OK.

Figuur 1-5
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op OK  OK op de uitzondering op te slaan.

Figuur 1-6
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Gebruik maken van wildcards:

Om de inhoud van een gehele harde schijf uit te sluiten, kan het * symbool worden gebruikt als een wildcard. Bijvoorbeeld, het uitsluiten het scannen van de hele C: schijf, zou u C: * in het Uitsluiting: veld invoeren. Voor meer informatie over het gebruik van wildcards om bestanden / mappen uitsluiten van het scannen, drukt u op F1 van het Uitsluiting toevoegen venster. Wanneer u een specifiek bestand uit sluit om te scannen, zorg ervoor dat u het volledige pad gebruikt en begint met de drive letter.

Als u nog steeds problemen ondervindt met uw applicatie kan het mogelijk zijn dat u het moet uitsluiten van Web beveiliging. Dit is nodig wanneer de applicatie verbinding maakt met het internet. Zie het volgende Knowledgebase artikel voor instructies.