[KB2300] Hoe controleer ik de digitale handtekening van mijn ESET productinstallatie of ander ESET tool in Windows?

Details

Een digitale handtekening is een encryptietechniek die gebruikt wordt om de bron van overgedragen data te verifiëren (bijvoorbeeld berichten, installatiebestanden, uitvoerbare bestanden, etc). Wanneer een bestand beschadigd of aangepast is komt deze digitale handtekening te vervallen.

Oplossing

1. Navigeer naar de locatie waar u het (installatie)bestand heeft opgeslagen. Klik hier met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.

Figuur 1-1
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

2. In het Eigenschappen venster kiest u voor het Digitale handtekeningen tabblad en controleer hier of ESET, spol s r.o. in beeld komt als ondertekenaar. Selecteer een regel en klik op Details.

Voer niet-ondertekende applicaties of installatieprogramma's niet uit

Wanneer u geen Digitale handtekeningen ziet staan heeft uw system mogelijk niet de laatste beveiligingsupdates, of is de handtekening verwijdert van het bestand. Om mogelijke schade aan uw systeem te voorkomen adviseren wij u om bestanden die niet ondertekend zijn niet uit te voeren of te installeren.

Figuur 1-2
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

3. In het Digitale handtekeningen Details venster, selecteer het tabblad Algemeen en verifieer of de tekst “Deze digitale handtekening is in orde” te zien is onder Gegevens voor digitale handtekening.

Voer niet-ondertekende applicaties of installatieprogramma's niet uit

Wanneer u deze tekst niet ziet staan is het mogelijk dat het bestand is aangepast. Om schade aan uw systeem te voorkomen raden wij u af om deze bestanden uit te voeren.

Figuur 1-3
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

4. Voor meer informatie kunt u klikken op de knop Certificaat weergeven.