Beveiligde websites laden niet met ESET geïnstalleerd

Probleem

• Beveiligde website of pagina’s laden niet als ESET geïnstalleerd staat.
  • Als u een beveiligde website of pagina wilt laden, laad deze niet volledig: deze blijft wit en leeg.

ANTWOORD:

Oplossing I:  Zet SSL/TLS protocolfiltering op de Interactieve modus

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?
  2. Druk op de F5 toets om toegang te krijgen tot de Geavanceerde instellingen.
  3. Klik op Web en E-mail en klap het onderdeel SSL/TLS uit
  4. Kies achter Modus voor SSL/TLS-protocolfiltering uit het keuzemenu voor Interactieve modus en klik op OK.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Heropen uw internetbrowser en probeer de website opnieuw te betreden. Voor elk ESET scherm wat naar voren komt selecteert u de optie Voer deze actie altijd uit en klik daarna op Negeren

2. Ga verder met dit proces totdat u de beveiligde website volledig kan betreden. Als u hiermee klaar bent, zet u het SSL/TLS protocolfiltering terug naar Automatische modus.

Voor meer informatie over SSL/TLS protocolfiltering opties gaat u naar onze Online Help.

Als de website niet laad, gaat u verder naar oplossing II hieronder.

Oplossing II: Importeer het certificaat van de website

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op F5 om naar de Geavanceerde instellingen te gaan.

3. Klik op Web en Email en klap het onderdeel SSL/TLS uit.
  4. Klik op Bewerken naast Lijst met bekende certificaten

Figuur 2-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. In het scherm Lijst met bekende certificaten, klikt u op Toevoegen. In het Certificaat toevoegen scherm klikt u op URL.

Figure 2-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Kopiëer de URL van de website van welke het certificaat u probeert te importeren en plak die in het URL adres veld. Klik tweemaal OK om terug te gaan naar het beginscherm.

Figure 2-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Het nieuw toegevoegde certificaat zal worden weergeven in het Lijst met bekende certificaten scherm. Klik op OK en klik nogmaals op OK om Geavanceerde instellingen te sluiten.

Figuur 2-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Open uw internetbrowser en controleer of u de beveiligde site kunt betreden.