ESET Live Grid®. Wat is het en hoe zet ik het aan?

ANTWOORD:

Inschakelen Live Grid (thuisgebruik)Inschakelen of uitschakelen ESET LiveGrid® (macOS) | Inschakelen Live Grid (zakelijk)

Wat is ESET Live Grid®?

ESET live Grid is een systeem wat informatie van beveiligingslekken en potentiele bedreigingen verzamelt over de hele wereld. Wanneer dit aanstaat, kan uw anti virus programma in samenwerking met Eset Live Grid de meest recent gevonden bedreigingen detecteren en verwijderen van uw systeem.

Dit zorgt ervoor dat ESET Live Grid een extreem effectieve manier is om u te beschermen tegen de altijd veranderende wereld van virussen, ransom- en malware, encrypties etc.

Hoe schakel ik ESET Live Grid®in?

Als u uw ESET software heeft geïnstalleerd volgens de standaard instellingen, is ESET Live Grid hoogstwaarschijnlijk al geactiveerd.

U kunt deze stappen nemen, om na te gaan of dat ESET Live Grid is geactiveerd.

Test of ESET LiveGrid® is ingeschakeld

Het is mogelijk dat de firewall van het bedrijf waar u werkzaam bent de ESET LiveGrid® communicatie blokkeert, het is dus verstandig om te controleren of de optie is ingeschakeld en goed functioneert.

1. Bezoek de volgende website van de testorganisatie AMTSO:

http://www.amtso.org/feature-settings-check-cloud-lookups/

2. Klik op de link en Download het CloudCar Testbestand om het bestands "cloudcar.exe" te downloaden, of klik op onderstaande download knop:

Download CloudCar Testbestand

3. Als de ESET LiveGrid® is ingeschakeld en correct functioneert, zal er een pagina geopend worden dat de pagina is geblokkeerd.

ESET Thuis producten

ESET Smart Security(Premium)/ESET Internet Security/ESET NOD32 Antivirus

1. Open uw ESET Windows product. Hoe open ik mijn ESET product?
  2. Druk op F5 op uw toetsenbord om in de geavanceerde instellingen te komen.
  3. Druk vervolgens op “hulpmiddelen”.

4. Verifieer vervolgens dat het blauwe vinkje naast “ESET Live Grid reputatiesysteem inschakelen (aanbevolen)” aan staat.

5. Klik vervolgens op OK om eventuele veranderingen op te slaan.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

ESET Cyber Security/ESET Cyber Security Pro

1. Open ESET Cyber Security of ESET Cyber Security Pro. Hoe open ik mijn ESET product?
  2. Klik op Instellingen  voorkeuren voor toepassingen opgeven

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Onder het kopje hulpmiddelen, klik op ESET LiveGrid

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Zorg dat er een vinkje staat voor Inschakelen van ESET LiveGrid reputatie systeem.

Figuur 1-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

ESET Zakelijke producten

Als u geen gebruikt maakt van de ESET Remote Administrator om uw netwerk te beheren

volg dan deze stappen om het op individuele werkstations toe te passen.

Version 5.x gebruikers: Inschakelen Live Grid vanaf ESET Remote Administrator (5.x)

1. Open de ESET Remote Administrator Web Console (ERA Web Console) in uw internet browser en log in.

2. Klik vervolgens op Admin - > Policies, selecteer de policy voor de type clients waarop u ESET Live Grid wilt inschakelen en klik op Policies -> Edit.

Figuur 2-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Ga hierna naar Settings -> Tools en zorg ervoor dat het vinkje achter ESET LiveGrid reputatiesysteem is ingeschakeld.

2. Klik op Finish om de wijzigingen op te slaan en door te voeren. De policy wordt nu de eerstvolgende keer dat de agent verbinding maakt met de ESET Remote Administrator doorgevoerd.

ESET Endpoint producten

1. Open ESET Endpoint Security of ESET Endpoint Antivirus. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op F5 op uw toetsenbord om in de geavanceerde instellingen te komen.

3. Druk vervolgens op “hulpmiddelen”.

4. Verifieer of het blauwe vinkje naast “ESET LiveGrid reputatiesysteem inschakelen (aanbevolen)” aan staat.

5. Klik vervolgens op OK om eventuele veranderingen op te slaan.