Home article search

Online scanner FAQ

ANTWOORD:

ESET Online Scanner veel gestelde vragen 

 1. Waar kan ik de ESET Online Scanner vinden?

  Bezoek de ESET Online Scanner pagina.
   
 2. Hoelang duurt het om de ESET Online Scanner uit te voeren?

  De ESET Online Scanner zal de laatste database met viruskenmerken downloaden om ervoor te zorgen dat de detective van bedreigingen actueel is. Het downloaden van de database mag niet meer dan een paar minuten duren op een breedbandverbinding.
   
 3. Met welke webbrowsers is de Online scanner compatible?

  De ESET Online Scanner is geïmplementeerd als een ActiveX-besturingselement in Internet Explorer 5.0 en later. Compatibiliteit met andere browsers (Firefox, Opera, Netscape, etc.) vereist een installatie van de ESET Smart Installer, een applicatie die wordt geïnstalleerd en uitgevoerd in een nieuw venster.
   
 4. Heb ik administrator rechten nodig wanneer ik de ESET Online Scanner uitvoer onder Windows Vista of Windows 7?

  Bij het uitvoeren van de ESET online scanner onder Windows Vista of Windows 7, schakelt de ESET Online Scanner automatisch beheerdersrechten in wanneer u op Start klikt. 

  Als de ESET Online Scanner niet in staat is om te draaien met behulp van administrator rechten, kunt u de ESET Online scanner verwijderen, daarna kunt u de computer opnieuw opstarten in de veilige modes met netwerkmogelijkheden en probeer de scan  opnieuw (Bekijk de handleiding met afbeeldingen).
   
 5. Waarom scant de ESET Online Scanner langzaam op mijn computer?

  Als u andere antivirus, antispyware en anti-malware programma op uw computer heeft, kan het gebeuren dat deze de ESET Online Scanner in de weg zit en daarom minder snel presteert. Misschien wilt u de real-time bescherming van uw andere beveiligingssoftware uitschakelen, voordat u de ESET Online Scanner uitvoert. Vergeet niet om deze weer in te schakelen, als de scan klaar is. 
   
 6. Wat is het verschil tussen de ESET Online Scanner en de andere ESET beveiligingsproducten?

  De ESET Online Scanner is een programma dat draait in uw webbrowser, en kan controleren op malware en het ook kan verwijderen. De ESET Online Scanner kan niet geconfigureerd worden en kan ook niet voorkomen dat uw systeem geïnfecteerd wordt door malware. Andere ESET beveiliging producten zijn anti-malware programma’s die configureerbaar zijn en meer lagen van bescherming biedt tegen malware. Deze producten kunnen uw pc wel beschermen tegen infecties van malware.
   
 7. Hoe verwijder ik de ESET Online Scanner onderdelen van mijn computer?

  Na elke scan is er een optie om alle onderdelen van de ESET Online scanner te verwijderen. Als u dat wilt, kunt u het selectievakje naast Verwijder applicatie na afsluiten klikken, om het programma automatisch te verwijderen zodra het programma klaar is. U kunt ook naar Start  Configuratiescherm → verwijder een programma gaan en de ESET Online Scanner verwijderen door op Verwijderen te klikken. Het is nodig om de computer opnieuw op te starten na het verwijderen.

  Handmatig verwijderen: voer de ESET Online Scanner Uninstaller (bestandsnaam: OnlineScannerUninstaller.exe) uit, die onder C:/WINDOWS/SYSTEM32 geplaatst is onder 32bits systemen. Bij 64bits systemen zal deze onder C:/WINDOWS/SYSWOW64 geplaatst zijn.
   
 8. Heeft de ESET Online Scanner ook een anti-rootkit technologie?

  Ja, de ESET Online Scanner bevat nu anti-stealth — ESET's bekende anti-rootkit-technologie die ook gebruikt word in andere ESET beveiligingsproducten. Om een volledige gratis versie voor 30 dagen te ontvangen van deze producten, bezoekt u onze gratis-licentie pagina.
   
 9. Maakt de ESET Online Scanner gebruik van de Live Grid technologie?

  Nee, de ESET Live Grid is niet geïntegreerd in de ESET Online Scanner. 
   
 10. Waarom worden de geïnfecteerde bestanden naar de quarantaine verplaatst na de scan?

  Alle infiltraties en geïnfecteerde bestanden worden standaard verplaatst naar de quarantaine. Bestanden in quarantaine vormen niet langer een bedreiging meer voor uw systeem, omdat ze betrouwbaar zijn geïsoleerd uit alle delen van het besturingssysteem. U kunt ervoor kiezen om de bestanden te herstellen of de geselecteerde bestanden uit de quarantaine te verwijderen.

   

  Waarschuwing:

  Only restore files from quarantine if you are sure that they are not malware or an infected file.

 11. Kan ik bestanden uit de quarantaine van de ESET Online Scanner terugzetten?

  Bezoek het volgende kennisbank artikel voor de instructies: Hoe zet ik bestanden terug uit de quarantaine van de ESET Online Scanner?
   
 12. Wat zijn gelijkwaardige opties in andere ESET beveiligingsproducten ten opzichte van de ESET Online Scanner?

  De ESET Online Scanner scant de bestanden hetzelfde als de andere ESET beveiligingsproducten met de volgende opties: /ADWARE/AH/ALL/ARCH+/MAILBOX+/PACK+/SCANBOOT-/UNSAFE en/UNWANTED.
   
 13. Werkt de ESET Online Scanner met 64-bits versies van Microsoft Windows?

  Ja, de ESET Online Scanner werkt met x64 (AMD64 en EMT64) versies van Microsoft Windows
   
 14. Wat zijn potentieel ongewenste toepassingen?

  Potentieel ongewenste toepassingen zijn programma's die niet perse schadelijk, maar kunnen de prestaties, betrouwbaarheid of gedrag van uw computer beïnvloeden. Dergelijke toepassingen vereisen doorgaans toestemming voor de installatie. Vaak zullen computers anders werken nadat Potentieel ongewenste toepassingen zijn geïnstalleerd. Typische veranderingen zijn:

  NOTITIE:

  Het verwijderen van potentieel ongewenste toepassingen kan ervoor zorgen dat andere programma’s die mee zijn gekomen met de toepassing, niet meer naar behoren werken.

  • Nieuwe vensters met reclame of waarschuwingsberichten die u niet eerder heeft gezien op uw computer.
  • Nieuwe processen worden geïnstalleerd en uitgevoerd op uw computer, vaak zijn deze verborgen om toevallige ontdekking te voorkomen.
  • De computer reageert traag of geeft foutmeldingen bij het uitvoeren van normale activiteiten die voorheen correct werkten. Deze verandering is vaak te wijten aan toegenomen gebruik van systeembronnen door de potentieel ongewenste Application.
  • Veranderingen in zoekresultaten
  • Het kan u opvallen dat de computer rare verbindingen maakt, die uw internet zoekresultaten of gewoontes doorsturen naar een externe computer.

 15. Wat zijn potentieel ongewenste toepassingen?

  Er zijn veel legitieme programma's die dienen om het beheer van computers in een netwerk te vereenvoudigen. Echter, in de verkeerde handen, kunnen ze worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden. Dit is de reden waarom ESET deze speciale categorie heeft gecreëerd. ESET-gebruikers hebben nu de mogelijkheid om te kiezen of het antivirus systeem wel of niet dergelijke bedreigingen moet detecteren. "Potentieel onveilige toepassingen” is de classificatie voor commerciële, legitieme software. Deze classificatie omvat programma's zoals hulpmiddelen voor externe toegang, het kraken van wachtwoorden van toepassingen en key-loggers (een programma dat elke toetsaanslag opneemt).

  Als je merkt dat er een potentieel onveilige toepassing aanwezig en actief is op uw computer (en u heeft deze niet geïnstalleerd), neem dan contact op met uw netwerkbeheerder of verwijder de toepassing.
   
 16. Hoe kan ik het logbestand van de ESET Online Scanner bekijken?

  De ESET Online Scanner slaat een logbestand op na het uitvoeren, dat kan worden onderzocht of naar ESET gestuurd worden voor verdere analyse. Het pad naar het logbestand is "C:\Program Files\ESET\EsetOnlineScanner\log.txt" (op 64-bit systemen zal dit "C:\Program Files (x86)\ESET\Esetonlinescanner\log.txt" zijn). U kunt dit bestand bekijken door naar de map te gaan en erop te dubbelklikken in Windows Verkenner of door het kopiëren en plakken van het pad (inclusief de aanhalingstekens) in het Start> Uitvoeren vanuit het start menu op het bureaublad. 
   
 17. Kan ik de scanlocatie bepalen?

  Ja, de nieuwe versie van de ESET Online Scanner biedt een optie om de bestemming van de scan te selecteren. Deze optie is te vinden onder Extra instellingen.

Behoefte aan persoonlijke ondersteuning in Nederland?

Ook als je geen huidige ESET klant bent staan onze support medewerkers voor je klaar om jouw systeem te herstellen, te optimaliseren en te beveiligen. Bel 0184-647730 om vandaag nog een afspraak te maken met de ESET klantenservice! Of vul het online formulier in!Behoefte aan persoonlijke ondersteuning in België?

Onze support medewerkers staan voor u klaar. Vul het online formulier in om met de ESET klantendienst in België in contact te treden en wij nemen binnen de 24 uren contact met u op (tijdens de bureeluren)!Was this information helpful?