Nieuw netwerkverbinding gedetecteerd in ESET Smart Security Premium of ESET Internet Security

Probleem

• Na het voltooien van de installatie dient u een keuze te maken of uw computer op een Openbaar netwerk of een Thuis of kantoor netwerk zit.
  • Verander de beveiligingsmodus op uw computer in het netwerk.

ANTWOORD:

Mac gebruiker? Bekijk de instructies voor ESET Cyber Security Pro

Ga verder naar de Geavanceerde instellingen

Het Netwerkverbinding gevonden scherm word getoond als ESET een nieuw netwerk detecteert als de machine hier nog niet eerder mee heeft verbonden.

Er zijn twee mogelijkheden die u kunt selecteren in het Netwerkverbinding gevonden venster:

• Openbaar netwerk: Bestanden en mappen op uw systeem worden niet gedeeld met andere gebruikers en zijn ook niet zichtbaar voor andere gebruikers op het netwerk, en het delen van systeembronnen wordt gedeactiveerd. Wij raden het gebruik van deze instelling aan bij de toegang tot draadloze netwerken.

• Thuisnetwerk of bedrijfsnetwerk: Uw computer en de gedeelde bestanden op uw computer zijn zichtbaar voor andere netwerkgebruikers en systeembronnen zijn toegankelijk voor andere gebruikers op het netwerk. Wij raden het gebruik van deze instelling aan bij de toegang tot een beveiligd lokaal netwerk.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Om uw beschermingsniveau op een bepaald netwerk te veranderen, klikt u op Instellingen → Netwerk bescherming en klik vervolgens op Verbonden netwerken. Klik thuis- of kantoornetwerk onder de naam van het netwerk om uw instelling voor dit netwerk te wijzigen.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Geavanceerde instellingen

Als u werkt in een omgeving waar alle subnetten zijn geconfigureerd voor het delen, kunt u het Netwerkverbinding gevonden venster uitschakelen, zodat er niet elke keer een nieuw netwerk wordt gedetecteerd .

1. Klik op F5 op het toetensbord om de geavanceerde instellingen te openen.
  2. Klik op Persoonlijke Firewall en selecteer Bekende netwerken.
  3. Selecteer Windows-instellingen gebruiken of Markeren als openbaar afhankelijk van uw voorkeur en klik dan op OK.