Hoe gebruik ik de ESET Log Collector?

ANTWOORD:

Bent u een Mac gebruiker? Om log files te maken op OS X, volgt u deze handleiding.

Wat is de ESET Log Collector?

De ESET Log Collector is een toepassing die automatisch logs en informatie verzamelt van een computer om problemen sneller op te kunnen lossen. Wanneer u een ondersteuningsverzoek opent bij de ESET ondersteuning, kan er om logs van uw computer gevraagd worden. De ESET Log Collector maakt het gemakkelijk voor u om de benodigde informatie te verzamelen.

Controleer of de versie van de ESET Log Collector die u geinstalleerd heeft de laatste versie is, door te kijken of de versie in de operation log hetzelfde is als de hieronder vermelde versie:

ESET Log Collector 3.0.4.2

Voordat u de ESET Log Collector gaat gebruiken

• Het programma moet als administrator uitgevoerd worden, anders is het niet mogelijk om alle benodigde bestanden te verzamelen.

• De ESET Log Collector functioneert niet in de veilige modus.

Hoe gebruik ik de ESET Log Collector?

1. Klik op de link hieronder om de ESET Log Collector te downloaden:

Download ESET Log Collector
  1. Zodra het downloaden is voltooid, kunt u dubbelklikken op het bestand om hem uit te voeren.

2. Klik op Agree om de voorwaarden te accepteren (EULA).
  1. Selecteer de juiste selectievakjes voor de logs die u wilt verzamelen, als u niet weet wat u moet kiezen, laat dan alle selectievakjes geselecteerd (standaardopties ziet u in Figuur 1-1). Van het ESET logs collector menu selecteert u Original binary from disk.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op ... (bladeren)   naast archief, om te slecteren op welke locatie u de logs wilt opslaan (de naam van het logbestand is al vooraf gedefineerd).

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Collect.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Zodra het verzamelen van de gegevens is gestart, zal het enige tijd in beslag nemen. U kunt de bewerking van het logvenster aan de onderkant bekijken om te zien wat de collector uitvoert. Wanneer de collectie klaar is, wordt "Alle bestanden zijn verzameld en gearchiveerd" weergegeven. Dit betekent dat de inzameling succesvol was en het archiefbestand (bijvoorbeeld emsx_logs.zip) is opgeslagen in de locatie die in stap 5 is opgegeven.

Welke bestanden verzamelt de ESET Log Collector collect?

Metadata

• metadata.txt – bevat de datum van het logbestand, de ESET Log Collector versie van het ESET product en de fundamentele licentie informatie.

• collector_log.txt – een kopie van het logbestand van de GUI, bevat tot het punt waarop de log collector wordt uitgevoerd.

Configuratie

• info.xml – informatieve XML geeft aan welk ESET product er is geinstalleerd op het systeem. Het bevat basisinformatie van het systeem, informatie over het geinstalleerde product, en een lijst van de.
  • Configuration\product_conf.xml – XML bevat de configuratie van uw ESET product.

• Configuration\SysInspector-<username>-<datetime>.xml – SysInspector log.

Windows

• Windows\Log\Application.xml – XML met de applicatie logs van Windows in een xml format dat geschikt is voor het bekijken met Microsoft Excel, Alleen meldingen van de laatste 30 dagen zijn inbegrepen.

• Windows\Log\System.xml – XML met de systeem logs van Windows in een xml format dat geschikt is voor het bekijken met Microsoft Excel, Alleen meldingen van de laatste 30 dagen zijn inbegrepen.
  • Windows\Processes\Processes.txt – tekstbestand met een lijst van de lopende processen op de machine. Voor elk proces worden de volgende items weergegeven:

• PID
    • Number of threads
    • aantal openstaande handles gegroepeerd per type
    • Geladen modules
    • Geheugen gebruik
    • Tijd van het starten
    • Kernel en gebruikerstijd
    • I/O statistieken

ESET Common Logs

• ESET\Log\Common\virlog.dat – ESET gedetecteerde bedreigingen log in XML formaat.
  • ESET\Log\Common\warnlog.dat – ESET product event log in XML formaat.
  • ESET\Log\Common\eScan\*.dat – ESET on-demand log(s) in XML formaat.
  • ESET\Log\Common\hipslog.dat – ESET HIPS log in XML formaat.
  • ESET\Log\Common\epfwlog.dat – ESET persoonlijke firewall log in XML formaat.
  • ESET\Log\Common\urllog.dat – ESET web filter log in XML formaat.
  • ESET\Log\Common\parentallog.dat – ESET ouderlijk toezicht log in XML formaat.
  • ESET\Log\Common\devctrllog.dat – ESET apparaatbeheer log in XML formaat.
  • ESET\Log\Common\spamlog.dat – ESET spam log in XML formaat.

ESET Server Line of Products Logs

• ESET\Log\Common\ServerOnDemand\*.dat – ESET server on-demand log(s) in XML formaat.

Email Servers (EMSX, EMSL)

• ESET\Log\Email\spamlog.dat – ESET spam log in XML formaat.
  • ESET\Log\Email\greylistlog.dat – ESET greylisting log in XML formaat.
  • ESET\Log\MailServer\*.dat – ESET diagnostic email processing logs in binary formaat, directe kopie van de schijf.

File Server (ESHP)

• ESET\Log\ESHP\SHPIO.log – ESET diagnostic log from the SHPIO.exe utility.

Product Specific Logs

Lotus Domino

• LotusDomino\Log\notes.ini – Lotus Domino configuratie bestand.
  • LotusDomino\Log\IBM_TECHNICAL_SUPPORT\*.* – Lotus Domino logs, niet ouder dan 30 dagen.

MS SharePoint

• SharePoint\Log\*.log – MS SharePoint logs, niet ouder dan 30 dagen.

Kerio Connect

• Kerio\Connect\mailserver.cfg - Kerio Connect configuratie bestand.
  • Kerio\Connect\Log\{mail,error,security,debug,warning}.log - geselecteerd Kerio Connect log bestanden.

Kerio Control

• Kerio\Connect\winroute.cfg - Kerio Control configuratie bestanden.
  • Kerio\Connect\Log\{alert,error,security,debug,warning}.log - geselecteerd Kerio Control log bestanden.