Waarom werkt mijn programma of printer niet correct samen met ESET Cyber Security Pro?

Probleem

• Een programma of extern apparaat verbonden met uw computer werkt niet correct.
  • Andere producten met dit probleem kunnen zijn:
    • Ceton InfiniTV, Peachtree, Carbonite, Rosetta Stone, NAS Hard Drives, Apple TV, Network printers, Quickbook, iTunes, Citrix

Details

Regels gecreeërd in Interactieve filtering mode gelden niet in Auto filtering mode. De Personal firewall moet gezet worden naar Automatic filtering mode met uitzonderingen nadat de regels zijn gecreeërd. De Personal firewall regelt alle netwerk activiteit naar en van het systeem door het toestaan of wijgeren van individuele netwerk connecties gebasseerd op specefieke filter regels. Als Auto filtering mode preventeerd dat een applicatie correct werkt, kunt u de Personal firewall naar Interactive filtering mode zetten om regels te creeëren die toestaan dat de functie uit het programma wat niet correct werkte wel worden toegestaan, en zet dan de Personal firewall naar Auto with exceptions. Als een verbinding is gedetecteerd en er zijn geen gemaakte regels die hier op van toepassing zijn, zal er een venster verschijnen dat er een onbekende verbinding aanwezig is. Het venster zal u de optie geven om de verbinding toe te staan of te wijgeren, en de beslissing daarin zal gelijk worden herinnerd als een nieuwe regel in de Personal firewall. Als u ervoor kiest om een nieuwe regel te maken in het venster, zullen alle toekomstige verbindingen van dit type volgens de regel worden toegelaten of gewijgerd.

ANTWOORD:

Bent u een Windows gebruiker?

1. Open ESET Cyber Security Pro. Hoe open ik mijn ESET Product?
  2. Klik op InstellingenFirewall.

Figuur 1-1
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

3. Klik op Instellingen.

Figuur 1-2
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

4. Selecteer Interactief bij Filtermodus en sluit het Firewall venster.

Figuur 1-3
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

5. Als u een netwerk gebruikt waarvan u weet dat het veilig is (bijvoorbeeld, uw huis of werk netwerk die wachtwoord beveiligt is), selecteer Thuis in het drop-down menu. Laat Pubiek geselecteerd als u een onbeveiligd netwerk gebruikt (bijvoorbeeld, bij een cafe of een airport). Selecteer het vakje naast Netwerk onthouden en klik dan op OK.

Figuur 1-4
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

6. Open het programma dat niet correct werkt. Als u een nieuwe regel creeërt voor een apparaat, gebruik een commando of programma dat het apparaat gebruikt (bijvoorbeeld, om een uitzondering te creeëren voor uw printer, poging tot pagina printen). Een venster zal verschijnen waarmee u de verbinding kunt toestaan of weigeren.

7. Selecteer Actie onthouden (regel maken) uit het drop-down menu en klik dan op Toestaan.

Figuur 1-5
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Herhaal stap 7 tot u de regels gecreeërd hebt voor de benodigde programma's en/of apparaten.

2. Als u klaar bent met de nieuwe regels te creeëren, klikt u op Instellingen → Firewall (zie stap 1-3).

3. Selecteer Automatisch met uitzonderingen uit het drop-down menu en sluit het Firewall venster.