Hoe voer ik een computer scan uit?

Details

Computerscans moeten worden uitgevoerd om de computer te onderzoeken op infiltraties. Wij adviseren dat een computerscan minstens twee keer per maand, of vaker worden uitgevoerd voor hoog-risico-computers als onderdeel van routinematige beveiligingsmaatregelen. Regelmatig scannen kan uw computer te beschermen tegen onderstaande bedreigingen.

• Bedreigingen die al aanwezig waren op uw computer voordat uw ESET-product is geïnstalleerd.
  • Slapende, potentieel schadelijke bestanden op uw systeem die niet op te sporen kan zijn geweest door oudere virusdefinities.
  • Infecties die zich hebben voorgedaan toen de real-time scanner uitgeschakeld was(alleen mogelijk als de gebruiker deze optie heeft uitgeschakeld).

ANTWOORD:

1.Open uw ESET product.

2.Klik op Computerscan → daarna op Smart scan om de computerscan te starten (u kunt op elk gewenst moment de scan onderbreken of annuleren door op de pauze of annuleer knop te drukken rechts van de voortgangsbalk).

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

3.Na voltooiing zal er een venster met het aantal gescande, geïnfecteerde en gereinigde objecten worden getoond. Om gedetailleerde resultaten van de Computerscan logboek te bekijken, gaat u naar stap 4.

Wat gebeurt er als er een bedreiging wordt gevonden?

Als een bedreiging werd ontdekt tijdens uw computer te scannen en je niet in staat om het op te lossen zijn, klikt u op het juiste artikel hieronder voor een stap-voor-stap instructies:

o    Mijn computer heeft een virus- Wat moet ik doen?

o    Hoe kan ik een bestand in quarantaine verwijderen?

4. Klik op Hulpmiddelen -> Logbestanden

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

5.Selecteer Computer scan van de Log drop-down menu. Dubbelklik op de meest recent voltooide scan. Een nieuw venster Computer scan zal verschijnen en die geeft de scan log details weer.