Schakel de Persoonlijke firewall uit of pauzeer deze

• ESET Internet Security
  • ESET Smart Security(Premium)

Details

Als alternatief voor het uitschakelen van de Persoonlijke firewall kunt u ook een regel aanmaken om alle connecties met TCP en UDP door te laten. Door het gebruik van deze methode blijft het Intrusion Detection System (IDS) actief maar de ESET Persoonlijke firewall zal gebruikelijk internet gebruik niet onderbreken. We raden u aan om de Persoonlijke firewall ten alle tijden actief te houden behalve als u bezig met het probleem oplossingen.

ANTWOORD:

Methode 1: Pauzeer de ESET Persoonlijke firewall totdat uw computer opnieuw is opgestart

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op Instellingen  Netwerkbeveiliging.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op het schuifje naast de Persoonlijke firewall.

2. Selecteer Uitschakelen tot opnieuw opstarten en klik op Toepassen. De ESET Persoonlijke firewall zal worden uitgeschakeld tot het opnieuw opstarten van uw systeem.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Zodra uw ESET Persoonlijke firewall is uitgeschakeld ontvangt u in het hoofdscherm een beveiligingswaarschuwing om aan te geven dat u op dit moment niet volledig beveiligd bent.

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Methode 2: Creëer een regel om permanent al het netwerk verkeer toe te staan

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op de F5-toets om naar de Geavanceerde instellingen te gaan.

3. Klik op Persoonlijke firewall en klap het onderdeel Geavanceerd uit. In het Filtemodus menu selecteert u Interactieve modus. Klik vervolgens op Bewerken achter Regels. Creëer

Figuur 2-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Toevoegen. In het Naam veld geeft u een naam op voor de regel. In het Richting menu kiest u voor Beide en in het Actie menu kiest u voor Toestaan. Klik vervolgens op OK.

Figuur 2-2
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

2. Haal het vinkje weg bij elke andere regel dan de regel die u zojuist heeft aangemaakt in stap 4. Klik op OK om uw aanpassing op te slaan.

Figuur 2-3
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Methode 3: Schakel de Persoonlijke firewall permanent uit

Het uitschakelen van de Persoonlijke firewall kan u blootstellen aan bedreigingen

We raden u aan om de Persoonlijke firewall alleen tijdelijk uit te schakelen tenzij u een ander advise krijgt van een ESET klantenservice medewerker. Volg de stappen op de volgende pagina om uw Persoonlijke firewall tijdelijk uit te schakelen.

De hieronder volgende stappen zullen HTTP, POP3 en IMAP scannen uitschakelen

Dit zorgt voor een potentieel beveiligingsrisico voor uw systeem. Volg de volgende instructies zorgvuldig en schakel de Persoonlijke firewall zo snel mogelijk weer in.

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op Instellingen  Netwerkbeveiliging.

Figuur 3-1
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op de schuifbalk naast Persoonlijke firewall

2. Selecteer Permantent uitschakelen en klik op Toepassen. Zodra u klaar bent met uw probleemoplossingen gaat u verder naar het volgende onderdeel om de Persoonlijke firewall weer in te schakelen. U zult geen beveiligingswaarschuwing ontvangen, uw systeem loopt echter wel meer risico zolang uw Persoonlijke firewall niet is ingeschakeld.

Figuur 3-2
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Het opnieuw inschakelen van de Persoonlijke firewall

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op Instellingen → Netwerkbeveiliging.

Figuur 4-1
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op de schuifbar naast de Persoonlijke firewall. De status van de Persoonlijke firewall zal veranderen naar Ingeschakeld.

Figuur 4-2