Windows update notificaties uitschakelen in Windows ESET Thuis producten

Probleem

Notificatie niveau's

Deze niveau’s corresponderen met het Microsoft systeem voor updates (lage prioriteit, normaal, belangrijk en kritiek). Als u Windows update notificaties uitschakeld in uw ESET product raden we u aan om update notificaties aan te zetten of het automatische updaten van Windows te activeren. Het up to date houden van uw besturingssysteem is nodig  om uw computer volledige te beschermen. Klik hier om meer te leren over automatische updates van Windows.

• Geen updates: Schakel alle Windows update notificaties uit

• Optionele updates: Geef een melding als er Windows updates beschikbaar zijn
  • Aanbevolen updates: Geef een melding als er Windows updates beschikbaar zijn die zijn gemarkeerd als normaal of hoger
  • Belangrijke updates: Geef een melding als er Windows updates beschikbaar zijn die zijn gemarkeerd als belangrijk of hoger
  • Kritieke updates: Geef alleen een melding als er Windows updates beschikbaar zijn die zijn gemarkeerd als kritiek (standaard instelling)

Firewall door een derde partij

In sommige gevallen, kan een firewall van een derde partij Windows updates blokkeren waardoor deze mislukken. Neem contact op met de verkoper van de firewall voor instructies om Windows updates toe te staan.

Details

De ESET producten zijn gemaakt om u meldingen te geven over belangrijke updates van uw besturingssysteem, deze kunnen namelijk belangrijke bugfixes bevatten. Deze functie is uit te schakelen in uw ESET product, echter het uitschakelen van deze notificaties in ESET zal er niet voor zorgen dat het Windows Updates proces of notificaties van het besturingssysteem zelf zullen worden stopgezet.

ANTWOORD:

Mac gebruikers: Klik hier

Microsoft Windows 10

Op Windows 10 apparaten, is het misschien nodig om een handmatige update uit te voeren voor sommige drivers. Klik hier voor meer informatie.

1. Open uw Windows ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Druk op de F5-toets om de Geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op Hulpmiddelen en klik op Microsoft Windows Update. In het Melden bij Microsoft Windows -systeemupdates – keuze menu selecteert u Geen updates en klik u op OK. U zult niet langer Windows Updates notificaties ontvangen van uw ESET product.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Windows 10 updates

Door de methode waarmee besturingssysteem updates wordt aangeleverd in Microsoft Windows 10, kan het zijn dat sommige apparaat of driver updates mislukken tijdens een normale besturingssysteem update. Dit zorgt ervoor dat uw ESET product u zal blijven herrineren aan beschikbare updates. Om dit probleem op te lossen zult u een handmatige updates moeten uitvoeren voor deze drivers.

Als u de specifieke drivers of apparaten weet welke niet goed updaten, volgt u de onderstaande stappen om deze handmatig te updaten:

1. Open Apparaatbeheer.

2. Klik op Beeld → Verborgen apparaten weergeven.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Gebruik de keuzes om naar het apparaat of de driver te gaan die de handmatige update nodig heeft.  Klik met de rechtermuis knop op het betreffende apparaat of driver en selecteer Stuurprogramma’s bijwerken

Figuur 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma’s zoeken. Als er een update beschikbaar is zal deze automatisch worden geïnstalleerd. In sommige gevallen is het nodig om uw systeem opnieuw op te starten om de driver goed te downloaden.