HTTPS websites willen niet laden of u krijgt de foutmelding “verbinding is niet vertrouwd” wanneer u een webbrowser gebruikt met een ESET product

Probleem

• Websites met SSL Certificaten zijn niet bereikbaar
  • U krijgt de foutmelding: "sec_error_reused_issuer_and_serial"
  • Root certificaat kan niet geïmporteerd worden

ANTWOORD:

In sommige gevallen is het zo dat het root certificaat tijdens de installatie niet goed geïmporteerd is. Dit probleem is vaak opgelost door SSL-scanning uit en in te schakelen. Om dit te doen kunt u de volgende stappen volgen:

1. Open uw ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op F5 om de Geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op WEB EN E-MAIL, klap SSL/TLS uit, klik op de schakelaar naast SSL/TLS-protocolfiltering inschakelen en klik op OK.

Figuur 1-1
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

4. Klik op F5 om de Geavanceerde instellingen te openen.

5. Klik op WEB EN E-MAIL, klap SSL/TLS uit, klik op de schakelaar naast SSL/TLS-protocolfiltering inschakelen en klik op OK.

Figuur 1-2
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

6. Herstart uw apparaat.

Het zou nu mogelijk moeten zijn om pagina’s met SSL certificaten te openen. Mocht het probleem toch aanhouden kunt u ervoor kiezen de protocolfiltering tijdelijk uit te schakelen. Om verdere oplossingen te bekijken kunt u doorgaan naar de volgende stap.

Tijdelijk basiscertificaat uitschakelen

1. Open je ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op F5 om de Geavanceerde instellingen te openen.

3. Klik op WEB EN E-MAIL, klap SSL/TLS uit, klik op de schakelaar naast Het basiscertificaat toevoegen aan bekende browsers en klik op OK

Figuur 2-1
    Klik op de afbeelding om deze te vergroten

4. Open uw ESET product. Hoe open ik mijn ESET product?
  5. Klik op F5 om de Geavanceerde instellingen te openen.
  6. Klik op WEB EN E-MAIL, klap SSL/TLS uit, klik op de schakelaar naast Het basiscertificaat toevoegen aan bekende browsers om deze weer in te schakelen en klik op OK.
  7. Herstart het apparaat