Home article search

Hoe voer ik een Computerscan uit?

Probleem

Als u vermoedt dat uw computer is geïnfecteerd (traag of abnormaal gedrag), raden wij u aan een computerscan op aanvraag uit te voeren om uw computer te onderzoeken op mogelijke infiltraties. Wij adviseren dat een computerscan op aanvraag minimaal tweemaal per maand uitgevoerd word. Als u een grote internet gebruiker bent kunt u de computerscan op aanvraag beter in een routine in plannen zodat deze geregelmatig gedraaid word. Regelmatig scannen beschermt uw computer o.a. tegen:

  • Bedreigingen die reeds aanwezig waren op uw computer voordat uw ESET beveiligingsoplossing is geïnstalleerd.
  • Slapende, potentieel schadelijke bestanden op uw systeem die niet op te sporen zijn door oudere virus database kenmerken.
  • Infecties die zich hebben voorgedaan terwijl de real-time scanner is uitgeschakeld (alleen mogelijk indien uitgeschakeld door de gebruiker).

ANTWOORD:

Om een computer scan uit te voeren, kunt u onderstaande stappen volgen:

  1. Open uw ESET programma. Hoe open ik mijn ESET product?
  1. Klik op Computerscan → Uw computer scannen om de computer scan te starten.
Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
  1. Na het voltooien van de scan word een samenvattingsvenster met het aantal gescande, geïnfecteerde, en gereinigd objecten weergegeven. Klik op OK om terug te keren naar het hoofdvenster van het programma. Als u gedetailleerde resultaten van de aangevraagde scan log wilt zien, ga dan verder met stap 4.

Belangrijk!

Als een bedreiging werd ontdekt tijdens uw computerscan en u niet lukt om de bedreiging te verwijderen, klikt u op het juiste artikel hieronder voor stap-voor-stap instructies:

Mijn computer heeft een virus – wat moet ik doen? 

Mijn ESET beveiligings product detecteerd een virus, maar kan deze niet verwijderden of opschonen

Hoe herstel ik bestanden uit de quarantaine?

Hoe verwijder ik een bestand uit de quarantaine?

  1. Klik op Hulpmiddelen → Logbestanden.
Afbeelding 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
  1. Selecteer Computerscan uit de lijst.
Afbeelding 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
  1. Klik dubbel op de computerscan die u wilt bekijken. Een nieuw venster wordt nu geopend met de details van de scan.
Afbeelding 1-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Behoefte aan persoonlijke ondersteuning in Nederland?

Ook als je geen huidige ESET klant bent staan onze support medewerkers voor je klaar om jouw systeem te herstellen, te optimaliseren en te beveiligen. Bel 0184-647730 om vandaag nog een afspraak te maken met de ESET klantenservice! Of vul het online formulier in!Behoefte aan persoonlijke ondersteuning in België?

Onze support medewerkers staan voor u klaar. Vul het online formulier in om met de ESET klantendienst in België in contact te treden en wij nemen binnen de 24 uren contact met u op (tijdens de bureeluren)!Was this information helpful?