Vállalati tudásbázis cikkek keresése

Mi történik akkor, ha a frissítési tükör mappája nem ugyanazon a számítógépen található, amelyiken az ESET Remote Administrator Server? (5.x)

Megoldás

A new version has been released

Version 6 of ESET Remote Administrator (ERA) and ESET business products were released in North America December 11th, 2014, and globally February 25th, 2015. This article applies to version 5.x and earlier ESET business products. For information about what's new in the latest version and how to upgrade, see the following article:

A tükrözés megvalósítható egy megosztott hálózati mappa használatával is, de inkább a HTTP szerveres megoldás javasolt. Ha problémákat tapasztal a tükrözéshez beállított mappával kapcsolatban, és ez a mappa ugyanazon a számítógépen van, mint az ESET Remote Administrator Server (mint általában szokott), kattintson ide, hogy ellenőrizhesse, nem hagyott-e ki valamilyen lépést.

Ha a tükrözéshez használt megosztott mappa nem ugyanazon a számítógépen található, mint amelyeiken az ESET Remote Administrator Server, akkor az alábbi lépéseket követve be kell állítani egy rendszergazdai jogosultságot a tükörmappa számítógépének eléréséhez.

 1. A megosztott tükörmappa létrehozásának alapvető lépéseit követően kattintson a Tools → Server Options menüpontra. Kattintson az Advanced fülre (3-as verziók esetén az Other Settings fülre), majd az Edit Advanced Settings... gombra


  Ábra 1-1
   

 2. Ekkor megjelenik az ESET Configuration Editor. A bal oldalon található beállítási fastruktúrában nyissa le az ERA Server → Settings → Mirror → Username elemet. A jobb oldalon található Value mezőben adja meg tükörmappa számítógépén használt felhasználónevet.
 
Ábra 1-2
Kattintson a képre, hogy nagyobb méretben megtekinthesse
 
 1. Kattintson a Password sorra, majd a Set Password gombra. Adja meg a jelszót kétszer, majd kattintson az OK gombra.

  Ábra 1-3
  Kattintson a képre, hogy nagyobb méretben megtekinthessew

   

 2. Kattintson a Console gombra az ESET Configuration Editor bezárásához, majd kattintson a Yes gombra a változtatások mentéséhez. A Server Options ablakban is kattintson az OK gombra a beállítások mentéséhez.

Az új programkomponenseket és a vírusdefiníciós adatbázis fájljait az ESET Remote Administrator Server ekkor autmoatikusan átmásolja a megosztott hálózati mappába.