Thuisgebruik artikelen zoeken

Hoe gebruik ik het ESET gespecialiseerde opschoonprogramma?

Probleem

Het ESET gespecialiseerde opschoonprogramma, beschikbaar in ESET Smart Security Premium, Internet Security en NOD32 Antivirus versie 7 en later, verwijderd de volgende malware (Meerdere malware zal in de toekomstige updates worden toegevoegd):

• Conficker
  • Sirefef
  • Necurs
  • Olmarik
  • SearchSuite
  • Rovnix
  • Poweliks

Details

Antivirus-leveranciers bieden stand-alone instrumenten (schoonmakers) om gebruikers te helpen bij het verwijderen van bijzonder veerkrachtige malware. ESET combineert veelgebruikte opschoonmiddelen voor de meest voorkomende bedreigingen in één oplossing die beschikbaar zal zijn met de nieuwe generatie van ESET-producten voor gebruikersgemak.

Het ESET gespecialiseerde opschoonprogramma is direct beschikbaar vanuit het ESET product.

Log Bestanden

De logs van het ESET gespecialiseerde opschoonprogramma zijn op de volgende locatie opgeslagen (Zorg ervoor dat verborgen bestanden en mappen zichtbaar zijn):

Windows 7 en laterC:\Program Data\ESET\ESET security\Speclean\

Windows XP:  C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ESET\ESET security\Speclean

ANTWOORD:

Video tutorial

1. Open ESET Smart Security Premium, ESET Internet Security of ESET NOD32 Antivirus. Hoe open ik mijn ESET product?

2. Klik op Help en ondersteuning → ESET's speciale malware cleaner.

Figuur 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Klik op Scan om het scan proces te starten.

Figuur 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Zodra de Speciale malware cleaner klaar is, klikt u op Negeren. Als er malware is gevonden, kan het nodig zijn dat u de pc meerdere keren opnieuw op moet starten om het opschoonproces te voltooien.

2. Voer een dieptescan uit.